SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

He llegit al SEGRE d’ahir que una vintena de col·legis demanen no començar les classes després de les vacances de Nadal el divendres dia 8 de gener. I alhora llegeixo també que el darrer dia de classe abans de les vacances és un dilluns. Sorpresa. Les persones que decideixen el calendari escolar són experts, però deixeu-me expressar novament la meva “sorpresa” en veure la falta de consideració del cost d’aquesta decisió. Com diu el refrany: “A pagar entre tots tot és barat.”

Tot i haver-se plantejat la qüestió al plenari de directors, el SEGRE diu que el Sr. Vega va precisar que “només” plantegen la petició de canvi vint-i-sis dels tres-cents centres de la província. Creu que el fet de ser vint-i-sis, és a dir, gairebé el 10%, és poc? A quants alumnes afecta? Què suposa per a les arques públiques dels ajuntaments o per als col·legis concertats “calefaccionar” el centre un divendres al matí després de quinze dies de vacances per tornar-la a tancar divendres a la tarda? Tots intentem portar una vida cada vegada més ecològica, aprenem a reutilitzar i reciclar, i a més a més a “reduir”. Suposa una reducció de despeses energètiques? Realment és encertat a nivell educatiu iniciar les classes en divendres? En un context econòmic difícil, és un signe d’austeritat fer una despesa de tants euros per tornar a tancar la calefacció pel cap de setmana? N’hi ha per escriure una altra carta amb la reflexió al voltant del “vessant pedagògic” d’acabar en dilluns i de començar en divendres. Sorprenent.

¿És molt demanar que els responsables del departament d’Educació tinguin en compte la situació difícil de la ciutadania, la realitat de pauperització que estem vivint i que, en diàleg “real” amb les escoles, siguin conscients de la despesa que es pot estalviar per a millors finalitats en temps de vaques magres?

tracking