SEGRE

Joan Fibla Palazón

Volem drets plens de VIHda!

President de l’Associació Antisida de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Cada 1 de desembre commemorem el Dia Mundial de la Sida. Aquest any ens hem reinventat per oferir una commemoració adequada a la situació actual, amb activitats virtuals i un concert benèfic molt especial, la nostra Nit Vermella. Com cada any, volem donar les gràcies a totes les persones, entitats i institucions que formen part o col·laboren amb l’Associació Antisida de Lleida: persones voluntàries, treballadores, amigues i associades, junta directiva, empreses, associacions de veïns, vocalies de dones, administració i altres organitzacions amigues.

Enguany també als i les artistes que han col·laborat de manera desinteressada amb la Nit Vermella. Gràcies pel vostre suport i encoratjament i per col·laborar en el Dia Mundial de la Sida. Enguany, com a entitats del Comitè 1r de Desembre, el lema de la commemoració ha estat “Volem drets plens de VIHda!” Durant els darrers sis anys, des del Comitè 1r de Desembre hem reivindicat i treballat incansablement per a la implantació del Pacte Social contra l’estigma i la discriminació de les persones amb el VIH. El mes de juny, finalment, el Govern de la Generalitat va aprovar impulsar aquest Pacte Social en Acord de Govern del seu Consell Executiu. Ara, des del Comitè 1r de Desembre i l’Associació Antisida de Lleida, exigim que aquest vagi acompanyat d’una dotació pressupostària adequada i suficient per a la seva implantació, desenvolupament i seguiment. Les persones amb VIH pateixen aquest estigma i discriminació en els àmbits sanitari, institucional, laboral i social. Per això volem recordar que, més enllà dels avenços a nivell biomèdic i científic, són imprescindibles els avenços a nivell polític i social per garantir tots els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb VIH.

Reivindiquem que, més enllà de fer front a l’estigma i la discriminació, volem, sobretot, garantir la qualitat de vida i fer efectius tots els drets de les persones amb VIH. Les mesures legals i normatives sovint no són suficients si no van acompanyades d’avenços socials que les facin realment efectives. Cal adoptar totes les mesures necessàries per poder seguir garantint l’accés a diagnòstics i tractaments de forma universal, ràpida, propera i segura arreu de Catalunya.

Com a president de l’Associació Antisida de Lleida, encoratjo tothom a sumar-se a les nostres activitats com a voluntari o voluntària i també a col·laborar amb l’entitat. Moltes gràcies per la vostra solidaritat.

tracking