SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Dia 11 de gener del 2021, el Cogul, les Garrigues. O no. Potser un lloc “muy, muy lejano...” Els consells comarcals del Segrià, la Noguera, la Segarra, el Pla d’Urgell i l’Urgell han anunciat que reprendran el transport escolar aquest dimarts. També ho faran els municipis de les Garrigues excepte en les rutes del Cogul, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell. Al Pallars Jussà ho va decidir ahir cada conductor a primera hora, depenent de com estiguin les carreteres. El transport escolar havia quedat suspès aquest dilluns a causa dels importants gruixos de neu que ha deixat la borrasca Filomena, tot i que la majoria de centres han obert per als alumnes que hi han pogut arribar.

Segons ens ha informat el consell comarcal de les Garrigues, “us comuniquem que demà quedarà restablert el transport escolar, excepte per als alumnes del Cogul”. Aquestes són les notícies que hem rebut les nenes i nens del Cogul, tant del diari SEGRE com del consell comarcal, entre d’altres. Doncs bé, les nenes i els nens del Cogul, ahir, dimarts dia 12 de gener, encara no vam poder tornar a l’escola, ja que ningú es responsabilitzarà de netejar les carreteres, ni el consell comarcal, ni la Diputació de Lleida. Bé, perdó, ens diuen que no són carreteres, que són pistes municipals. Sort n’hem tingut dels membres de l’ajuntament i els voluntaris del poble.

El tema de l’escola no és l’única dificultat, ja que en un poble de menys de 150 habitants on més del 70 per cent tenen més de 65 anys ens diuen que tampoc hi podrà arribar el metge (que, per cert, només ve dos hores a la setmana). Sí! Això és el Cogul, tot i estar a vint quilòmetres de Lleida. Sembla el nom d’un país estrany i molt, molt llunyà. I és que som a l’any 2021.

tracking