SEGRE

Rosa M. Perelló i Escoda

Sensibilitat social

Portaveu de Junts per Tàrrega

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

En els darrers mesos ja s’ha fet habitual escoltar notícies sobre la Covid i com aquesta està provocant situacions molt dures, que ens preocupen i colpeixen. Hi ha persones que no tenen llar i aquesta pandèmia els està afectant molt durament. La notícia de la mort de dues persones a Barcelona a causa del fred és la que m’ha portat a escriure aquesta reflexió.

No m’imagino com ha de ser el sofriment d’estar al carrer en aquestes nits glaçades d’hivern i morir al carrer. Això m’ha fet reflexionar i pensar que, a Tàrrega, l’alberg de transeünts que teníem ha estat clausurat, precisament ara, en època d’hivern, i ha deixat moltes persones sense aixopluc.

No només deixem d’atendre persones sense llar que estan de pas, sinó ciutadans de la nostra ciutat que necessiten una estona d’escalf o una dutxa amb aigua calenta. Desconec quines mesures d’aforament o d’higiene calia aplicar per mantenir-lo obert, però en tot cas no ha de ser una qüestió econòmica la que ens privi d’oferir aquest servei. Puc afirmar que el cost del servei era fàcilment assumible per l’ajuntament, ja que tan sols es pagava l’assistència social, i molta part de la gestió la feia Càritas a través dels seus voluntaris.

El govern de la ciutat ha decidit de tancar-lo sense una alternativa que el pugui suplir. En tot cas, si l’equip de govern té o prepara una alternativa, hauria d’haver estat en funcionament abans de tancar l’equipament que ja teníem.

Des de Junts per Tàrrega creiem que cal donar cobertura a aquest servei al més aviat possible, amb totes les mesures que calguin aplicar.

tracking