SEGRE

AMPA escola Frederic Godàs

La Generalitat i l'ajuntament es passen la pilota però no solucionen el problema

Pares i alumnes ahir a l’hora de la sortida de classe al col·legi Frederic Godàs de Cappont, a Lleida.

Pares i alumnes ahir a l’hora de la sortida de classe al col·legi Frederic Godàs de Cappont, a Lleida.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El mes de setembre del 2020 l’AMPA de l’escola Frederic Godàs va enviar a la premsa local un article d’opinió fent esment de dos problemes que teníem, i continuem tenint, amb les instal·lacions de la nostra escola.

El primer és que ens van fer treure un compressor petit d’aire condicionat de la secretaria argumentant que no complia la normativa de façanes, quan a d’altres centres docents públics de la ciutat de Lleida ho han permès, i a infinitat d’edificis i blocs de pisos, també. El segon és la problemàtica que tenim amb una porta d’accés a les aules d’educació infantil de 3 anys.

Representants d’ambdues administracions s’han interessat pels dos temes però ningú posa solució als dits problemes. A través de la premsa vam rebre la resposta de l’ajuntament de Lleida dient que no era competència d’ells solucionar aquests problemes i que la responsabilitat era del departament d’Ensenyament.

Des de l’ajuntament ens diuen que ells no poden fer res i que és la Generalitat qui ha d’actuar en conseqüència. En relació al tema de l’aire condicionat, i tenint en compte que ja hem demanat una solució en diferents ocasions i que els tècnics afirmen que el compressor no es pot posar en un altre lloc, l’únic que se’ns ocorre és presentar una denúncia a Inspecció de Treball per disfunció tèrmica, atès que durant els mesos de calor a la secretaria del centre es depassa de llarg el que recull el Reial Decret 486/1997, de 14 de abril, que estableix que la temperatura dels locals on es fan treballs sedentaris propis d’oficines o similars estarà compresa entre els 17 i els 27 °C.

En relació a l’altre problema referit, el de la porta, ambdues administracions estan d’acord en què la porta no és l’adient perquè és molt pesada i, al ser corredissa i estar al costat d’un pati de sorra, no hi ha forma que les guies funcionin correctament. I... fins aquí podem llegir!

La pilota va de la teulada de la Generalitat a la de l’ajuntament i viceversa i, l’un per l’altre, “la casa sin barrer”. No creiem que les famílies de l’escola hagin de suportar cap despesa generada per un projecte inadequat. És a dir, si l’aparellador, l’arquitecte i totes les persones de l’administració que van supervisar i recepcionar el projecte i l’obra no es van adonar que la porta no era l’adient, la solució l’han de posar ells. Trobar una solució al problema és responsabilitat de l’administració, que és qui el va generar.

Aquest curs, amb el problema que ha generat el coronavirus, aquesta porta es fa servir perquè entri l’alumnat perquè ho fan per grups estables per tal d’evitar la transmissió del virus. L’AMPA de l’escola demana una solució urgent dels dos problemes i desitgem que no haguem de lamentar cap accident mentre les dues administracions es posen d’acord.

tracking