SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Tot just fa uns minuts s’ha acabat, de manera sobtada, incomprensible i maldestre, la connexió telemàtica amb la Paeria amb motiu de l’anunci de la construcció d’un “equipament comunitari” (altrament dit alberg) per a temporers i persones sense sostre, a l’hivern, en un solar destinat anteriorment a la construcció d’una residència per a persones grans, a Pardinyes, davant l’escola La Mitjana.

Dic que s’ha acabat la reunió de manera incomprensible i maldestre perquè, després del discurs, demagògic i de caire racial, des del meu punt de vista, de la regidora Mariama Sall Sall, hi ha hagut alguna intervenció que considero que no era de rebut –ja que cal mantenir el respecte– en el moment en el qual han desconnectat sense acomiadar-se.

Però la gent que es dedica a la política ha de saber estar a les verdes i a les madures.

El que no es pot fer és desaparèixer quan les que et cauen són verdes. Dic que ha sigut un discurs demagògic i racial perquè l’ha centrat a voler acusar els veïns i veïnes de Pardinyes, i per extensió la població lleidatana, de ser racistes o xenòfobs, la qual cosa és del tot falsa.

Lleida sempre ha estat terra d’acollida per a aquells que es volen guanyar la vida de manera honrada. En aquest sentit, cal recordar que hi ha hagut moltes intervencions dels veïns i veïnes del barri més preocupats per veure com es fon un projecte aprovat de fa anys, que si hi ha temporers o no.

Altrament, quan se li ha demanat sobre el cost d’aquesta inversió, ha defugit “políticament” la resposta.

Algú pot fer-se una casa sense tenir-ne un pressupost previ? No es podria destinar l’import d’aquest edifici a l’adquisició de vivendes arreu de la ciutat per a l’acollida de temporers, amb la qual cosa no se’ls estigmatitzaria i la integració podria ser més fàcil? N’hi ha prou amb 120 o 150 places? És necessari concentrar-les en un sol espai? Cal fer un “gueto”?

tracking