SEGRE

Jordi Peralta Balsells

Sento vergonya

Alumne de Reda cció i Anàlisi de Textos. Diplomat ura Sènior. Universitat de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Sento vergonya, sí, i la sento cada cop que surto a passejar la meva mascota. Una vergonya que sé que la comparteixo amb altres ciutadans i altres ciutadanes. Vergonya barrejada amb una certa dosi de fàstic i d’indignació al veure els carrers, places i passejos de la nostra ciutat plenes de caques de gos.

En alguns casos, aquests espais s’han convertit en autèntics camps de caquesmines en els quals és gairebé impossible que et salvis d’explotar-ne alguna. Per una altra banda, no cal dir que aquesta actuació incívica per part d’aquests propietaris de gossos comporta una imatge bruta de la ciutat i també de tota la seva ciutadania. Tot plegat demostra una total falta d’educació i també de sensibilitat ciutadana des del moment en el qual no embruten casa seva, però sí la casa de tots.

Aquest any l’ajuntament ha aplicat una taxa per la tinença de gossos que, llevat d’excepcions, és de 20 euros i de 55 si són races perilloses, amb la finalitat, segons diuen, de sensibilitzar sobre la recollida d’excrements. Algú es creu que pagant aquesta taxa serem, ara, més sensibles? O potser, alguns, ara que pagaran, es creuran amb més dret a embrutar?

Dono per benvinguda aquesta nova taxa i la pago de gust si amb això ajudo a augmentar la vigilància per sancionar aquest comportament. Altrament, entendré que només serà un altre impost amb finalitat recaptatòria sense més i hauré de seguir sentint vergonya.

tracking