SEGRE

Junta de lAVV de Jaume I

Autoritats de Lleida, reaccioneu, sisplau!

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

El local social de l’AVV Jaume I va acollir una reunió de treball en la qual ha participat el president de l’entitat, acompanyat per membres de la junta directiva i caps del cos de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. Els responsables de les forces de seguretat han escoltat de viva veu les preocupacions dels veïns d’aquesta zona del barri antic pel que fa a la seguretat, molt especialment pel conflicte permanent que es viu amb la massificació de persones que es concentren a la plaça del Dipòsit, principalment els caps de setmana i que augmenta dia a dia.

Els veïns han reclamat de les forces de seguretat l’aplicació de la llei per fer front als delictes com el tràfic de drogues, els robatoris i la prostitució a la via pública, a fi i efecte de recuperar l’ordre ara greument afectat en tot el Centre Històric i molt especialment pel que fa a la plaça del Dipòsit i els carrers que l’envolten. No es pot permetre que persones que resideixen a Lleida se sentin impunes quan s’ajunten als nostres carrers.

En aquest sentit els veïns hem donat tot el suport a les actuacions efectuades darrerament, tant per part dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana. Molt especialment ho han fet pel que fa als successos de la nit de divendres passat, quan van resultar ferits quatre policies locals i tres persones van ser detingudes. Els fets van tenir lloc quan una patrulla de la Urbana va intentar identificar un individu que es va negar a complir el toc de queda nocturn i un bon nombre de persones van envoltar els agents que van resultar ferits.

Els veïns també hem posat sobre la taula la preocupació pel poc respecte que les persones que es concentren a la zona de la plaça del Dipòsit de forma massiva tenen amb les normes sanitàries de prevenció per la pandèmia com són l’ús de la mascareta i el distanciament social.

En aquest sentit, exigim que es faci complir la normativa a tota persona que se la salti i que s’apliquin les sancions que marca la llei. No és normal que es faci desallotjar una concentració de jovent a la canalització del riu i, en canvi, no s’actuï en aquest gueto permanent.

Hi ha por per fer complir les normes establertes o els que manen tenen altres preocupacions? Per què no hi ha una coordinació honesta, ferma i valenta entre les tres administracions que ens governen a Lleida (Estat, Generalitat, Ajuntament)? Guàrdia Urbana, Mossos i Policia Nacional, ben coordinats, podrien fer una gran labor, però es veu que no convé. El bonisme i el càlcul de vots ens porten directament al caos.

Per finalitzar, el nostre més gran suport als funcionaris públics que, malgrat l’ambient de tebiesa a què estan sotmesos, es juguen diàriament la pell per defensar l’estat de dret. A més, no s’ha de permetre que els qui agredeixen els cossos policials puguin voltar pels carrers vantant-se de les seves heroïcitats i esperant tornar-ho a fer. Autoritats de Lleida, reaccioneu, sisplau!

tracking