SEGRE

Anònim

Ja tenen les meves dades, i no són l'FBI ni el CNI

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

A la meva carrera, preguntar sobre la nota d’algun examen s’ha convertit en una simple formalitat. Sempre és freqüent que, després d’algun examen i de rebre les notes, els amics/es més propers o algun company/a pregunti “què tal t’ha anat”, però, sincerament, ja ho saben.

A la universitat acostumen a penjar les notes amb els DNI sencers (primer error) i així hi ha la falsa sensació que existeixen l’anonimat o la privacitat.

El cert és que, en dues assignatures del primer semestre del primer any de carrera, es van penjar les notes finals amb el nom complet i els DNI al costat sense la lletra. També, si es tractava d’algun altre document d’identificació, es trobava sencer.

És a dir, si aquesta informació es complementa amb altres fitxers penjats en els quals sí que apareixen els DNI sencers (sense nom), podem afirmar que jo i els meus companys de carrera posseïm 404 noms complets amb els DNI d’estudiants de la facultat de Dret, Economia i Turisme (incloent-hi el campus d’Igualada).

Davant d’aquest fet, un no n’és conscient fins que reflexiona. Algú té idea de què podria fer algun desconegut, amb qui potser has compartit alguna classe (si de veritat hi ha assistit), amb totes aquestes dades? No podria oferir una resposta 100% clara, però m’és fàcil imaginar- ne una possible venda a qualsevol empresa que ofereixi una quantitat mísera. O, potser, també podrien accedir i modificar les meves condicions del contracte de línia i internet (sí, amb el meu nom i DNI vaig canviar les meves telefònicament).

Finalment, queda més eclipsat, encara que no és menys important, el fet que, durant els quatre, cinc o els anys que duri el nostre pas per la universitat, serem controlats pels companys/es sense la possibilitat de controlar l’obtenció, ús i destí de les dades que ens pertanyen.

tracking