SEGRE

Andrea Busquets Marcé

Quatre passes endavant i tres enrere

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Mascaretes higièniques o FFP2, filtres, equips de protecció individual, bates, guants, etc. Si bé és cert que tots aquests materials d’un sol ús ja es feien servir abans de manera regular en l’àmbit de la Sanitat, ara tota la població els utilitza de manera diària. Els hem de dur de manera obligatòria, ja sigui que estiguem en un lloc interior o a l’exterior, independentment de la distància de seguretat.

Em pregunto quina deu ser la quantitat de mascaretes i altres materials que arribem a llençar a les escombraries en un sol dia a tot el territori. Em resulta esgarrifador.

Per una banda, trobem moltes mesures a favor de la sostenibilitat, la no-contaminació. Tot encaminat a complir els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’Agenda 2030 de l’ONU. Cotxes elèctrics, ciutats més verdes i lliures de trànsit, mesures a favor del reciclatge, impostos i restriccions als cotxes contaminants, entre d’altres. I, per altra banda, sento impotència i malestar al trobar-me de manera habitual mascaretes d’un sol ús al terra dels carrers. És com avançar quatre passes i retrocedir-ne tres.

Com que sembla que la via de la conscienciació no té gaire èxit, ja que els incívics semblen no atendre a raons, proposo com a solució tornar a la regulació inicial de l’ús de les mascaretes: només en llocs interiors, i a l’exterior només en cas que no es pugui complir la distància de seguretat.

tracking