SEGRE

N. Carrera

CARTA | De què serveix posar el xip als animals?

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: El 12 de juny a la tarda, de manera casual, el meu fill va escoltar pel carrer la conversa d’una noia que comentava haver trucat a la Urbana després de trobar un gat mort en ple carrer. El que no imaginàvem és que, a l’arribar a casa, el nostre gat no hi era. Vam trucar a la Urbana i als Mossos i els vam informar que el gat portava el xip. Volíem saber qui havia fet el servei i si havien passat el lector de xip per trobar els propietaris i informar-los i esbrinar si era el nostre gat. No vam obtenir resposta.

Sembla que hi ha una espècie de buit protocol·lari entre la Guàrdia Urbana, els Mossos i el servei de neteja de l’ajuntament de Lleida (ILNET) perquè, després de moltes trucades, no hem esbrinat res de res sobre què s’ha fet del gat i si l’han tirat com si fos runa en qualsevol contenidor d’escombraries. Sobre qui recau aquesta competència?

És una vergonya que per a alguns temes calgui tenir la sort de topar-se amb persones sensibles envers aquestes qüestions. De què serveix posar el xip als animals? Només passen el lector de xip si troben l’animal viu, segons em va dir la Urbana per telèfon? Em van passar amb “el departament que porta aquests casos” i la guàrdia urbana que em va atendre tan sols va saber dir-me que segueixen el protocol (Quin? On està publicat?) i derivar-me a l’ajuntament de Lleida per fer una reclamació. Hem acudit a ILNET i, al parlar amb el conserge, la nostra sensació és que la Urbana esquiva aquests temes i que, en general, el circuit establert té normalitzat el tema de tirar els animals morts en contenidors sense comprovar si tenen xip i deixant els propietaris amb un dubte permanent. Jo continuo pensant que no existeix tal protocol (i si existeix, que ens el mostrin i veurem si es va aplicar en el nostre cas o si cal millorar-lo) i he d’acceptar que el gat mort és el nostre gat, sense haver-lo vist i sense tenir la certesa que donaria haver-li llegit el xip i informat els propietaris. Vergonyós. Volem agrair a la noia que va tenir la sensibilitat de trucar a la Urbana per informar que s’havia trobat un gat mort al carrer, creient que farien alguna cosa, i gràcies també al conserge d’ILNET, que ha estat l’únic que ens ha atès i escoltat, encara que no hagi pogut fer res per saber si el gat era en algun dels contenidors que custodia.

tracking