SEGRE

Francesc Lluch

Reflexió en veu alta

President del consell de la Segarra

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Davant les notícies que van sorgint quant al fet que el Consell Comarcal està en precari amb el servei del SAT en 8 ajuntaments de la comarca, volem fer una reflexió en veu alta.

Hem manifestat reiteradament que el problema existeix i que hem escoltat totes les parts implicades amb la finalitat de treballar per a obtenir una possible solució. Ara bé, ens hem basat en articles d’opinió com, per exemple, l’article de Joaquim Solé Vilanova, director del Màster en Hisenda Autonòmica i Local de la UB, per tenir la seguretat que és un problema comú a tot el territori català.

Davant aquest problema comú hem fet una trobada amb Montserrat Fornells, directora general d’Administració Local, que ens ha manifestat la voluntat de la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, d’abordar la problemàtica de la manca d’habilitats nacionals en l’assistència jurídica i econòmica als ens locals. Així que no estem treballant solament amb aquesta problemàtica perquè, insistim, ens afecta a tot el territori català.

Joaquim Solé ho explica en el seu darrer article Mancança de tècnics municipals a Catalunya: causes que ho provoquen i accions a realitzar a 5 i 10 anys vista. Segons ell, hi ha una colla de factors generals que han influït negativament en l’actual mancança de tècnics o gestors jurídics i econòmics a l’administració municipal.

La nostra reflexió en veu alta és la necessitat d’un treball conjunt que si existeix evitarà futurs problemes de gestió en l’àmbit local. Tot i les gestions que hem fet des del Consell Comarcal amb la Generalitat, la Diputació, el Col·legi de secretaris/interventor i altres, no hem aconseguit a hores d’ara resoldre el nostre problema a causa de la mancança general de personal qualificat i amb experiència.

tracking