SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director:

Voldria aprofitar aquesta ocasió que vostè em brinda per enviar les meues més sentides i afectuoses salutacions al policia municipal que fa unes setmanes va tenir la valentia, la gosadia i la gallardia per multar la nostra empresa perquè el nostre camió de repartiment estava estacionat en doble fila.

En realitat, el camió anava de repartiment al carrer Corts Catalanes de la nostra ciutat. Ocupava una doble fila, sense molestar el trànsit rodat d’altres conductors, i va estar aturat 10 minuts, el temps que va necessitar per a la descàrrega d’uns materials voluminosos que només amb un camió es poden transportar.

Per al guarda municipal que em llegeixi i que no se n’hagi assabentat, l’entrega de mercaderia voluminosa s’ha de fer amb camió (no hi cap en un cotxe, o en una bicicleta, tampoc en un patinet) i com en la majoria de punts d’entrega, no hi ha zones de càrrega i descàrrega... Doncs, efectivament, s’ha de fer envaint la doble fila. El xòfer no estava prenent cafè, no era a comprar, no feia altra tasca que l’entrega de mercaderies a un client que així ho esperava. No hi ha cap altra manera de fer-ho. D’amagat, de forma abrupta (per incomprensible), però subtil, traïdora i fugint en el silenci de la millor rata, el policia municipal va creure convenient multar-nos amb 200 euros per estar fent la nostra feina, insisteixo, de la forma més ben apropiada i sense causar cap destacable problema de circulació.

Volia agrair-los el fet de recordar-nos de com de merda pot ser el poder en mans no aptes o no apropiades, com de perillós pot ser el fet de conferir autoritat a qui no té el sentit de la justa aplicació de les normes. Volia des d’aquí enviar una afectuosa salutació a aquest incorruptible guarda de l’ordre municipal, o a aquesta patrulla d’herois compromesos amb la salvaguarda de la llei, com si del millor Batman es tractés.

En realitat, seria meravellós que algun superheroi de DC o de la factoria Marvel es distingís pels carrers de la nostra ciutat, perquè probablement es dedicaria de veritat a lluitar contra els dolents i tindria un sentit de l’equitat i de la justícia una mica més mesurat. Malgrat totes les merdes que els negocis hem d’aguantar cada dia, malgrat tot i de les canallades amb les quals suposats defensors de l’ordre ens alegren el dia a dia, intentarem continuar treballant...

És clar, fins allà on ens deixin. I, si no és així, doncs sempre ens quedarà l’opció de fer oposicions a policia municipal, i això ja són paraules majors. Perquè no tothom ha nascut per ser un íntegre heroi de la justícia.

tracking