SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: Fa dos anys que presencio, atònita, el discurs inacabable del cap dels diables de Lleida amb motiu del Seguici de la Festa Major que se celebra a la plaça Sant Joan. Fa dos anys que un públic, majoritàriament infantil, suporta la verborrea incontenible de qui, en el seu moment de glòria, llança a un públic d’allò més menut, que ni l’entén i a qui esgota, tota una sèrie de missatges polítics i reivindicatius i unes arengues independentistes i revolucionàries que els nens escolten avorrits i sense comprendre res. “Una altra vegada aquest senyor”, diuen esbufegant i de mala gana cada vegada que apareix a l’escenari amb el rotllo de paper que guarda el seu inapropiat discurs.

Demano que aquest any el cap dels diables, més que mirar-se el melic, miri a qui té davant i a qui es dirigeix, i parli als nens de solidaritat, de cura del planeta, de respecte al medi ambient, de valors com la companyonia i tants altres, que enalteixi la festa i l’alegria, i que no ompli el seu moment de glòria, que als altres se’ns fa etern, de ràbia i ressentiment.

Els nens van a la plaça a veure els seus gegants, els seus capgrossos, els seus diables, els seus cavallets, l’àguila.., i no a escoltar qui els confon i els avorreix d’una manera insuportable. I si ell no és capaç de resistir-s’hi, que siguin els responsables de l’ajuntament els que li recordin de quin tipus d’acte es tracta i a qui va dirigit. Segur que ells ho tenen més clar i són més respectuosos amb els nens que a qui va dirigida aquesta carta. Gràcies.

tracking