SEGRE

Jaume Balcells i Palou

El perill dels patinets elèctrics

Dos joves pujats en un patinet elèctric i circulant per la vorera a Lleida.

Dos joves pujats en un patinet elèctric i circulant per la vorera a Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: Sento tristesa i indignació en llegir una notícia que el diari SEGRE duia a la portada aquest dijous passat: “Mor una dona atropellada per un patinet elèctric en un carril bici de Lleida.” Tristesa, perquè una mort així sempre és molt de lamentar. Indignació, perquè això ja es veia venir. Era qüestió de temps.

L’excés de velocitat en els patinets elèctrics resulta més que habitual als carrers i places de la nostra ciutat, que vagi més d’una persona en el vehicle es pot veure cada dia i que se circuli per llocs inapropiats o bé sense casc també es repeteix contínuament. El que costa molt de veure és que algú sancioni aquests infractors.

Clar que la normativa dels patinets elèctrics sembla poc clara –si no m’equivoco, és legal, per exemple, passar pel mig de la plaça Ricard Vinyes i la part de vianants del carrer Fleming, uns llocs que cada dia estan plens de gent i de canalla petita jugant– i, sigui com sigui, molts usuaris dels patinets la desconeixen o bé en fan poc cas.

“Es tracta de la primera víctima en un sinistre mortal amb aquest tipus de vehicle a la ciutat”, deia la notícia. Quantes més n’hi ha d’haver? Esperem de les autoritats competents una reacció ràpida, que es posin a treballar seriosament en aquest problema i prenguin les mesures necessàries per poder mirar de minimitzar els perills i evitar futurs accidents. Qualsevol de nosaltres podria ser la propera víctima

tracking