SEGRE

Grup comarcal de Junts al Consell Comarcal de la Segarra

Increment de la taxa de residus a la Segarra

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

El 20 d’octubre passat a les 5 de la tarda es va celebrar el Consell d’Alcaldies de la Segarra i seguidament el Ple del Consell Comarcal en què, entre altres temes, s’havia d’aprovar la nova taxa de residus per a l’any 2022. La proposta inicial presentada per l’equip de Govern del Consell, ERC i la CUP, era que s’incrementés la taxa en un 5% a excepció del sector de l’hostaleria. Gràcies al debat i aportacions de diferents alcaldes de Junts, l’equip de Govern va acceptar no incrementar aquest 5% ni al sector hostaler ni als establiments comercials no alimentaris.

L’equip de Junts al Consell Comarcal va agrair aquest gest entenent que tots aquests sectors van patir i estan patint per tirar endavant el seu negoci, però pensem que encara no n’hi ha prou. Hi ha altres sectors, autònoms, comerços... que se’ls incrementarà un 5% la taxa de residus i considerem que aquest fet provoca una discriminació i un perjudici vers ells. Però no n’hi ha prou amb aquest increment del 5%, sinó que varen tenir la sorpresa que l’equip de govern, ERC i la CUP, proposaven una reducció del 30% al 70% de la taxa d’escombraries a les entitats bancàries, segons la nova configuració i la grandària de l’oficina. L’equip de Junts al Consell Comarcal no entén com s’intenta beneficiar abans les entitats bancàries que els comerços, empreses, autònoms i famílies de la comarca. D’aquí el vot en contra de Junts, l’aprovació per part d’ERC i l’abstenció de la CUP, membre també de l’equip de govern, va implicar l’aprovació de la taxa.

També es va aprovar gràcies als vots d’ERC i la CUP la modificació de crèdit d’import de 100.000 euros per fer obres a la seu del Consell Comarcal. L’equip de Junts creu més necessari utilitzar aquests diners ara per a polítiques socials i en benefici de la comarca en lloc d’una nova planta al Consell Comarcal. Aquesta quantitat són uns fons extra per fer front a les despeses derivades de la Covid que provenen del Fons Extraordinari de Cooperació del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya

tracking