SEGRE

Òscar Ordeig

Benvingut, Túnel de Tres Ponts!

Diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: Avui dimecres, 24 de novembre del 2021, després de molts anys de reivindicacions i obres, per fi es posarà en funcionament el nou túnel de Tres Ponts, entre Organyà i Ribera d’Urgellet, de la carretera C-14. Han estat anys, massa, de nombrosos accidents en aquest tram i de demandes del territori.

Ara, finalment posarem solució a un tram viari extremadament perillós i poc accessible per les comarques de muntanya i, especialment, per l’Alt Urgell. Vull tenir un record per les víctimes d’aquesta carretera, les seves famílies i coneguts, i traslladar el més sincer agraïment a totes les persones que han fet possible el nou túnel.

És necessari agrair a totes les persones que han fet possible aquesta obra a casa nostra: des de la Plataforma del Túnel de Tres Ponts, als alcaldes i alcaldesses, diputats i diputades, consellers i conselleres, autoritats andorranes, entitats, associacions i ciutadans i ciutadanes que han contribuït a fer que aquest projecte tirés endavant. He de fer una especial menció a la gran feina de la Plataforma del Túnel de Tres Ponts pel rigor i la constància durant aquests anys. El mèrit, sobretot, és d’aquesta associació i la pressió que han fet. Així mateix, és també de justícia agrair la contribució del diputat Albert Batalla i dels consellers Calvet i Rull.

Amb tots tres hem tingut debats molt intensos per aquesta infraestructura. Personalment, per a mi té una rellevància especial, ja que va centrar la primera intervenció que vaig presentar al Parlament de Catalunya al 2014. Malauradament, però, la proposta va ser llavors rebutjada. Tot i això, la vam presentar fins a quatre vegades més, fins que va ser aprovada amb algunes modificacions per part del Govern. Un exemple clar del fet que cal lluitar i insistir tant com calgui per a les millores que necessita el nostre Pirineu.

Aquest dimecres és un gran dia per a tots els pirinencs i pirinenques! Assolim una fita llargament reivindicada i esperada! Malgrat que alguns i algunes no estem convidats a la seva inauguració, aquesta és la carretera de tot el Pirineu i el Túnel de Tres Ponts és de tots i totes, sense excepcions. Ja era hora! Benvingut sigui el nou Túnel!

tracking