SEGRE

JOSEP LLUIS DURAN

Ainet de Cardós, poble petit, poble gran

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: Amb el present escrit vull reflectir com de gran és aquest petit poble i com de petit ens sembla. Des de fa molts anys els veïns ens adonem que estem una mica oblidats per part del nostre ajuntament, i dic oblidats perquè hi ha necessitats que des del mateix consistori no contemplen com a tals. Tenim deficiències en aspectes com la falta d’un casal social, d’un magatzem, arreglar camins, sol·licitar limitació de velocitat als vehicles que passen pel centre del poble, facilitar un aparcament, ja que en temporada turística és impossible aparcar i fins i tot s’obstrueix el pas als vehicles de neteja, l’enllumenat és deficient en alguns carrers, hi ha algunes filtracions en edificis pels desaigües de les baixants, s’hauria de col·locar algun banc, ja que des de l’entrada fins a la sortida no n’hi ha cap, també s’hauria de reclamar una bomba d’aigua, que és de recanvi i no se sap on és, necessitem manteniment de les fonts que proveeixen l’aigua i que no siguem els veïns els que hàgim de cuidar-nos-en. Tampoc tenim cobertura de telefonia mòbil, hi ha passos de vianants desplaçats i fa falta pintar almenys alguna plaça d’aparcament per a minusvàlids.

Gaudim d’una gran activitat productiva i comercial com no n’hi ha a cap altre poble dels vuit que formem part d’aquest municipi de Vall de Cardós. Hi ha també un càmping, una explotació ramadera, una fàbrica de iogurts, una fàbrica d’embotits casolans, una carnisseria, un formidable supermercat, transports escolars i turístics, un servei de taxis, un taller mecànic únic a la zona, perruqueria, negoci de lloguer d’apartaments, hotel, una pensió i una botiga de material esportiu de muntanya i acompanyament de pescadors.

Total, amb aquests propis recursos, i tots a nivell familiar, encara es necessita el suport dels organismes que ens representen, ja siguin municipals o estatals, i es necessiten subvencions i administrar en proporció les que es concedeixin.

Crec que estaran d’acord que necessitem millorar i que no s’aturi la nostra activitat perquè la despoblació de la comarca no augmenti. Espero que l’ajuntament de Vall de Cardós faci el possible perquè ens sentim avalats i no oblidats.

tracking