SEGRE

Alexandra Paysan Esteve

El que passa a l'INSS és vergonyós

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Fa tres setmanes que intento demanar una cita prèvia a l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) per poder tramitar la pensió de viudetat de la meva mare. No hi ha hagut manera d’aconseguir-la. Primer t’has de connectar a una pàgina web, introduir el DNI, província, etc. Quan aconsegueixes arribar al final, el sistema et diu que “no hi ha cites disponibles”. És a dir, ni la setmana que ve, ni el mes que ve, ni l’altre, ni res. Simplement no hi ha cites. Està clar, el que volen és que tothom faci els tràmits online, amb la dificultat que suposa per a algunes persones.

El dia 14 de desembre em vaig desplaçar personalment a l’edifici de l’INSS per poder parlar amb algú i que m’informi de quina és la manera de poder obtenir una CITA, però em vaig trobar amb un guarda de seguretat que ni em va deixar entrar a l’edifici al·legant que “no tenia cita”. Jo li vaig dir que precisament era allí per aconseguir una cita. Em va vetar l’entrada com si fos una delinqüent, aixecant els braços i tot, a un edifici públic i pagat amb els impostos de tots els contribuents. Simplement per poder demanar informació al taulell d’entrada. Vaig demanar poder parlar amb algun responsable i no va sortir ningú.

Després d’estar gairebé una hora esperant fora per si algú em podia atendre, i a més observant que no hi havia precisament cua de públic, sinó tot el contrari (unes dues persones a la sala d’espera), li vaig dir que posaria en coneixement el diari SEGRE el que allí passava. Llavors va fer alguna gestió telefònica i em va informar que a partir de l’endemà a les 7.00 del matí hi hauria disponibles cites prèvies. Quina casualitat! L’endemà mateix. Segurament al·legaran l’excusa de la Covid, que ja serveix per a tot. Un cop a la vida que acudeixes a l’INSS, un servei públic per al qual has cotitzat més de 45 anys. És vergonyós el que passa a l’INSS.

tracking