SEGRE

Jaume Mayoral Martí

A Agramunt i la Ribera del Sió també hi ha dones

Mossèn de la Parròquia d’Agramunt i parròquies de la Ribera del Sió

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR: Llegint la notícia del SEGRE (ahir, p. 16) sobre les dones i la seva tasca en les Celebracions de la Paraula en diferents indrets de les nostres terres lleidatanes, voldria complementar l’article i assenyalar que a Agramunt i pobles de la Ribera del Sió (Bisbat d’Urgell) ja fa uns quants anys que un grup de religioses i un religiós col·laboren setmanalment en la tasca d’acompanyar i animar les celebracions sense prevere.

Més concretament les germanes Dolores, Francisca i Ángeles i el germà Joaquim –franciscà de la Creu Blanca– es fan presents cada cap de setmana a vuit petites parròquies de les comarques de l’Urgell i la Noguera, amb un servei no només litúrgic sinó també humà i de proximitat amb els fidels, creients o no, d’aquests petits pobles. Unes poblacions petites en nombre d’habitants però grans en humanitat, valors i tradicions, que es mereixen aquest i molts altres serveis per part de les administracions i altres entitats.

Com diu algú, “sou molt bona gent”. Curiosament, les tres religioses, que resideixen a Agramunt, són de la Congregació de les Filles de Crist Rei, que va fundar un prevere agramuntí, mossèn Josep Gras. Aprofito aquestes ratlles per agrair la tasca de tantes dones en molts àmbits de la vida de les nostres parròquies, que possibiliten el dia a dia d’aquestes.

Ens hem de sentir ben agraïts cap a elles. I que aviat aquesta mena de notícies siguin ben normals en aquesta Església, que ha de ser cada vegada més participativa i sinodal.

tracking