SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: La gent som de costums repetitius de caire social, cultural i religiós, i el Nadal no és cap excepció. Després del pont de la Constitució, sembla que les festes ja han arribat als balcons de les cases.

Carrers i comerços s’engalanen amb els típics llums i adorns nadalencs i crides la nostra atenció. Amb un pas de pardal arriba el dia 22 i la loteria, més coneguda com el Gordo, i comencem a sentir la primera i típica frase repetitiva “no ens ha tocat, però el més important és tenir salut”.

Avancem el mes i ja som a les portes del dia 25, Nadal, centre de les festes, i apareix una altra frase memorable: “Escolta, si no ens veiem, que passeu un bon Nadal”. Fins i tot, molts cops, t’ho diu gent que durant la resta de l’any no et saluda ni a l’ascensor de casa. Cosa curiosa! Després de Sant Esteve arriba la frase més retòrica: “Com proven les festes?”

I pas a pas ens atansem a Cap d’Any. De nou, la frase típica: “Que tinguis una bona sortida i entrada d’any!” Recta final, Reixos (tal com ho diem a Lleida), i es produeixen aquestes frases importants: “Ja has fet la carta als Reixos?”, “t’has portat bé?” o “que t’han portat els Reixos?” Finalment, acabes contestant allò que volen sentir: “M’han portat carbó per haver sigut dolent.” I d’aquesta manera es posa punt final a les festes, però quan realment sé que el teatre de Nadal s’ha acabat és precisament quan rebo la trucada del meu gestor i em diu la frase típica: “Com prova l’any nou? Per cert, prepara les factures, que hem de tancar l’any fiscal.”

tracking