SEGRE

Grup Municipa l Almenar Som Poble Viu

Per un Almenar amb futur

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Tal com publica el diari SEGRE en la notícia del 14 de gener del 2022, Almenar segueix perdent població. Segons les dades, s’han perdut 115 persones en 20 anys, però si les comparem amb les dades dels últims 10 anys, la situació encara és pitjor ja que, durant aquests anys, més de 200 persones han deixat de viure al poble, 20 menys cada any i seguim... La pèrdua de població comporta conseqüències nefastes i difícils de revertir com pot ser un detriment dels serveis públics oferts per les administracions supramunicipals, ja que, molts cops, aquestes basen la seva oferta en el nombre d’habitants. Un exemple el tenim amb l’Escola Nova; el primer projecte, pensat a inicis dels anys 2000, havia de ser de 2 línies i incorporava instal·lacions com podien ser un teatre, un pati més gran, sala d’educació física...; el posterior projecte ja va ser retallat amb l’excusa del decreixement demogràfic, executant-se finalment una escola d’1,5 línies sense sala de teatre i amb una classe de psicomotricitat que s’ha d’utilitzar com una aula ordinària segons el nombre d’alumnes matriculats.

Altres conseqüències poden afectar el comerç i activitats econòmiques locals, ja que amb menys població, menys oportunitats d’oferir productes, serveis... Aquesta situació no hauria de ser una novetat per als actuals governants de l’Ajuntament d’Almenar, ja que cal tenir en compte que el grup d’Esquerra Republicana ja porta més de 10 anys a l’equip de govern municipal. El que és evident, però, és que les actuacions fetes fins ara no estan aportant solucions. I solucions n’hi ha, ja que si observem la llista dels municipis en la notícia del diari esmentat, Almenar és l’únic municipi del Segrià amb més de 3.000 habitants que està en aquesta tendència de pèrdua de població. No hi són ni Alpicat, ni Torrefarrera, ni Alguaire, ni Rosselló ni Almacelles, per dir els que tenim més a prop.

Almenar és un poble amb recursos econòmics, amb molts serveis i molt ben comunicat, per tant, un poble amb un gran potencial per guanyar població i no perdre’n. Des del punt de vista d’Almenar Som Poble Viu, la gestió dels últims anys s’ha basat en el dia a dia, és a dir, s’han anat tapant forats i arreglant racons, actuacions que per part nostra aplaudim i donem suport però no n’hi ha prou! S’han deixat de banda les actuacions amb conseqüències a llarg termini, Almenar ha deixat de mirar al futur.

Per revertir aquesta situació, ja fa temps que les nostres aportacions als Pressupostos Municipals i als Plens proposen accions com són:

-Realització de tràmits per desencallar el desenvolupament del polígon industrial amb l’objectiu de desenvolupar- lo de forma gradual i poder oferir parcel·les a petites i mitjanes empreses.

-Realitzar un pla estratègic per al casc antic centrat a fomentar-hi l’habitatge i el desenvolupament de serveis.

-Tramitar modificacions del POUM per desenvolupaments parcials més petits i adaptables a la situació actual i fomentant la creació de parcel·les per a habitatges unifamiliars.

Com sempre, les nostres aportacions venen acompanyades de l’oferiment del nostre suport i treball a l’equip de govern. Esperem que, vista l’evidència de la situació, es comenci a actuar per revertir- ho. Des d’ASPV hi som i hi serem per treballar sempre per un Almenar que miri al futur amb optimisme.

tracking