SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: Arran del comunicat publicat per part de l’ajuntament de Balaguer i la Comissió Organitzadora, des de l’AFANOC ens veiem obligats a respondre per aclarir les circumstàncies en què s’ha produït el trencament entre les parts per a l’organització de la festa del Posa’t la Gorra i per desmentir les acusacions falses que es fan cap a la nostra entitat.

L’AFANOC, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, fa més de 35 anys que treballa per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies. Com a entitat estem presents als dos hospitals de referència, Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu, des del 2011 comptem amb la Casa dels Xuklis i des del 2004 i 2013 respectivament amb les seus de Tarragona i Lleida. La nostra raó de ser és l’acompanyament a les famílies amb atenció psicosocial integral durant tot el procés de la malaltia des del moment del diagnòstic.

Així ho van decidir les persones que van crear l’entitat i així ha continuat sent tots aquests anys. Per poder mantenir la gratuïtat dels nostres serveis va néixer la campanya del Posa’t la Gorra i es va decidir destinar íntegrament a l’AFANOC tots els recursos aconseguits. Una forma de treballar, la d’impulsar iniciatives pròpies per autofinançar-se, tan inherent a totes les entitats del Tercer Sector. Però, tot i no ser l’objectiu principal pel qual treballa l’AFANOC, en cap moment de la nostra història hem estat en contra de la investigació del càncer infantil.

De fet, bona part dels nostres recursos s’inverteixen en aquests dos hospitals de referència de Barcelona i, a més, formem part de la Federación Española de Padres de Niños con Cáncer, amb la qual destinem fons a la investigació a través de la Sociedad Española de Hematología y Oncología Pediátricas.

Un cop dit això:

  • No és cert que la comissió organitzadora hagi apostat sempre per destinar part de la recaptació del Posa’t la Gorra de Balaguer a la investigació. La col·laboració es van iniciar el 2016 com a agraïment a l’AFANOC pels serveis que dona a les famílies amb infants i adolescents amb càncer i en cap moment la comissió va mostrar interès a destinar fons recaptats a la investigació. Aquesta proposta es va fer a l’AFANOC posteriorment.
  • Des del moment en què la Comissió Organitzadora ho proposa, en cada edició de la festa s’ha destinat una part de la recaptació a l’Institut de Recerca de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona (VHIR). Es va arribar a aquest acord amb la comissió organitzadora i es pot comprovar a les publicacions de premsa i xarxes socials posteriors a cada edició de la festa com una part es va destinar al VHIR.
  • De forma conjunta i després de diverses converses, l’AFANOC, l’ajuntament de Balaguer i la Comissió Organitzadora van veure que la situació ens portava per camins diferents i que la col·laboració entre les parts s’havia de donar per finalitzada.

Des de l’AFANOC continuarem treballant incansablement amb la campanya del Posa’t la Gorra, la qual està organitzada per l’entitat, per sensibilitzar envers el càncer infantil i poder obtenir els recursos necessaris per seguir acompanyant totes les famílies amb infants i adolescents amb càncer

tracking