SEGRE

Pepi Estany Almirall i Glòria Mirada Masip

Vacunes per una llarga vida ben viscuda

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

La Regió Europea de l’Organització Mundial de la Salut celebra la Setmana Europea de Vacunació del 24 al 30 d’abril. Aquesta iniciativa es va implementar l’any 2005 amb l’objectiu d’augmentar la cobertura de vacunació i crear consciència sobre el dret dels nens i nenes a estar protegits contra les malalties prevenibles per vacunació.

Des de llavors se celebra cada any amb la finalitat de reforçar i conscienciar sobre la importància de la vacunació com a eina principal per prevenir malalties infeccioses i, en conseqüència, protegir la nostra vida. Es tracta d’una de les campanyes de salut pública més visibles i que té una gran difusió a través de programes d’informació, entrevistes, reunions tècniques, debats d’experts, conferències...

Les vacunes ens venen demostrant, des de fa més de dos segles, la importància que tenen per assegurar la salut de la població. Però també, en l’actualitat, amb la pandèmia de la Covid-19, hem sigut molt més conscients i hem pogut constatar que no solament són cosa de nens, sinó que han estat clau per controlar i prevenir les complicacions d’aquesta malaltia en la població adulta. A la vegada, també s’han evidenciat els nous reptes que hem d’afrontar, com la disminució de les cobertures de vacunació infantil que ha comportat la pandèmia de Covid-19 i la necessitat de conscienciar i incrementar les cobertures de vacunació dels adults.

El lema del 2022 és “vacunes, per una llarga vida ben viscuda”. Aquesta afirmació no ha de ser una promesa, sinó una ambició, ja que tothom mereix l’oportunitat d’una vida plena. El valor de les vacunes es mesura en vides viscudes més saludables i per més temps. Les vacunes ofereixen l’oportunitat i l’esperança que puguem gaudir tots d’una vida més plena. Hem d’assumir un paper actiu i responsable en l’autocura de la nostra salut i incorporar les vacunes a la nostra manera de vida saludable, de la mateixa manera que l’exercici físic o l’alimentació sana.

En definitiva, es tracta d’incidir, ressaltar i fer arribar al major nombre de població possible el fet i la importància que tenen les vacunes en la prevenció de malalties greus. Per això, us emplacem a tots i totes perquè feu difusió d’aquesta campanya; qualsevol iniciativa suma i és important.

tracking