SEGRE

Carta del Dia

Jordi Verdú. Alcalde de Corbins

El mes de maig a Corbins sempre és especial i únic

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Des del 2019, en l’inici del mandat que encapçalo i amb tot el consistori, no hem tingut l’oportunitat de viure com toca una festa major en honor a Santa Quitèria, la nostra patrona, tal com es mereix el poble de Corbins. Després de dos anys d’inventiva, novetats culturals, canvis a l’hora de poder dur a terme activitats festives, musicals i teatrals, amb totes les preocupacions i resolucions adoptades, arribem on tots volíem: poder gaudir al carrer, amb multitud i amb rauxa del que defineix una festa major als nostres pobles. Punt de trobada familiar, d’amistat i festiu, que esperem any rere any i que no deixarem escapar.

Després de molts esforços i sacrificis, podrem recuperar la processó dels pastissos beneïts per tot el poble, tradició històrica de ponent i que us convidem que vingueu a gaudir. També el sopar popular i la festa del jovent amb el seu concert: dues festivitats emblemàtiques d’aquests dies de maig tan identificatives del poble i carrers de Corbins.

I quan parlem de festa major, no podem deslligar-ho de la Cursa de la Cirera de Corbins, que també va patir l’aturada de la presencialitat. Un esdeveniment que té part de l’essència a fer coincidir corredores i corredors en la sortida i arribada a la plaça de la vila i gaudir així dels carrers del poble, parc del riu, els espais naturals que ens envolten i els camps fruiters que ens identifiquen. Llàstima, però, que aquesta edició està marcada per les afectacions agrícoles per les últimes gelades tan greus que desllueixen l’essencial tasca del sector en aquesta època de collita de cireres. Tot i això, les podreu degustar i emportar com a obsequi, i, personalment, animo corredors i aficionats a prendre-hi part pel suport a la pagesia després d’aquests danys, que provoquen unes pèrdues gegantines en la campanya que ja se’ns presenta i de la qual la festa major marca l’inici.

I no puc acabar aquest escrit d’ànim i d’il· lusió (que tan necessari és en els temps convulsos que vivim) sense encabir la nova etapa econòmica de l’ajuntament de comoditat, estabilitat i amb romanent, per poder anar retornant el deute, ara, però, sense pòlisses i escanyats. Perquè la nova etapa l’encarem per sota del tant per cent d’endeutament permès per les administracions superiors. Una fita històrica i resultat de l’esforç de molta gent i de la vila.

Així que, com podeu veure, a Corbins no ens queden excuses per no sortir al carrer i gaudir de tot allò que ens pertany, ens identifica i ens representa com a corbinenques i corbinencs.

Salut i rauxa per a tothom! Que a Ponent, el mes de maig, és capital de la cultura i la festa per a molts municipis. I el cap de setmana del 22 i el 29 de maig, la cita obligada serà a Corbins!

Corbins és festa, és cultura, és poble!

tracking