SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Ahir l’ajuntament va organitzar una reunió informativa al poble per explicar el seu punt de vista sobre la situació actual del govern a Puigverd, deixant en evidència que a la Casa de la Vila passen coses estranyes i no rutlla com ho hauria de fer. Tot té relació amb el traspàs de poders d’alcaldia. M’explicaré: el consistori està format per 9 regidors de tres candidatures diferents, dels quals 4 de JxC són a l’oposició (42,8% vots a les passades eleccions del 2019), i 5 formen part de l’equip de govern mitjançant un pacte: 4 regidors d’ERC (34,8%) més un del PSC (9,6%). En aquest pacte es va acordar donar l’alcaldia a la cap de llista d’ERC des del 15 de juny del 2019 fins al 22 de juny del 2022, i des del 16 de juny del 2022 fins a la finalització del mandat al cap de llista del PSC.

El pacte de govern es va presentar al poble amb triomf, un document signat entre ambdues forces polítiques que reflectia un acord d’èxit fet des de la confiança i el respecte. Per a alguns era una recepta boníssima, ben elaborada, amb els millors ingredients per digerir-ho a gust; per a altres, un plat precuinat que faria venir mal de panxa a més d’un. I és que el pacte, tal com es podia veure en l’evolució d’aquesta legislatura, no s’ha complert. Ja farà dos mesos que l’actual cap de llista d’ERC hauria d’haver dimitit i deixat la cadira al nou alcalde, però sembla que li ha agafat gust al poder i prefereix conservar el sou d’alcaldessa i deixar de banda el bon govern. En conseqüència, han generat una crisi a l’ajuntament sense precedents, creant un estat de desgovern seguit d’una sèrie d’esdeveniments lamentables, un escenari mai vist en la política local: renúncies de regidors d’ERC que abandonen el vaixell quan s’enfonsa, però després al darrer moment s’ho repensen, baralles i discussions a ple crit a l’inici de la festa major davant de la Casa de la Vila, amb la presència de Mossos d’Esquadra i ambulància inclosa, regidors de l’equip de govern que dimiteixen i deixen en minoria el consistori, amenaces, secretisme, etc.

En definitiva, una casa de barrets! Però això no sembla importar-los gaire mentre puguin seguir fent la seva. Els d’ERC han cobrat la seva part, però no han pagat quan els tocava. Així doncs, el grup local del PSC ha pecat d’una immensa ingenuïtat. Que no és una virtut en política, sinó un defecte: pagar d’avançada i refiar-te que l’altre complirà. I sobretot, s’hauria produït una altra escletxa social que genera encara més divisió i desafecció de la ciutadania cap a la política.

Malauradament, qui paga els plats trencats d’aquest banquet vergonyós és el poble, que no en té cap culpa. Un cop perduda la dignitat, la paraula i la coherència, només queda ser humil, assumir els defectes i dimitir: temps millors vindran! Les excuses i el victimisme no serveixen, sou els responsables d’aquesta situació. La cobdícia trenca el sac

tracking