SEGRE

Junta Associació de veïns Turó de Gardeny

El Comú de Lleida torna menystenir el veïnat del barri Turó de Gardeny de Lleida

CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: Els que creiem que certs fets i actes del passat antidemocràtic o de difícil ubicació ideològica eren història aquesta setmana passada hem pogut veure com encara perviuen en aquesta nostra societat del segle XXI. Ara bé, la sorpresa ha estat majúscula ja que ens ha arribat de la mà del grup municipal del Comú de Lleida quan conscientment s’ha oposat i ha denunciat la ubicació d’un espai social provisional al nostre barri Turó de Gardeny.

Des del començament, des del primer moment en què la ciutat de Lleida apostà per estendre’s cap el Turó de Gardeny, un sector minoritari de persones, algunes d’elles ara integrades al Comú de Lleida, han atemptat contra els drets a progressar de les persones que vam decidir establir la seva residència en aquesta part de la ciutat.

El nostre barri, avui dia gràcies a l’esforç de la nostra entitat i al reconeixement de gran part dels lleidatans i lleidatanes, ja és un barri incorporat a la ciutat. Molts dels lectors que han fet el seguiment de la nostra trajectòria recordaran el dur camí que hem hagut de patir fins a arribar on som. Però el que segurament no sap la gent és que la pitjor oposició perquè els més de 4.000 ciutadans i ciutadanes del nostre barri poguessin gaudir dels mateixos drets que la resta de la ciutadania de Lleida ha estat i ha estat i és el Comú de Lleida.

Durant aquesta darrera legislatura, el Comú s’ha oposat públicament i institucional al fet que el nostre barri prosperés. A la qual cosa hem d’afegir que mai, ni durant aquesta legislatura ni abans, han tingut la més mínima deferència envers el nostre veïnat. No sabem per què, però sembla que el barri Turó de Gardeny els fa nosa.

Durant tot aquest període el Comú ha actuat obviant el nostre barri i la nostra entitat i encara més quan van formar part de l’equip de govern municipal. Ignorem completament per què. No sabem quins interessos tenen per desitjar i fer tant de mal a més de 4.000 persones.

Com tothom sap, la nostra entitat fa més de quatre anys que no té un local social i les reunions que realitzem periòdicament es fan en una banc al carrer o seguts a terra en un lloc o un altre del barri. I això sembla que és el que volia el Comú des que l’AV del Turó va decidir lluitar pel nostre barri, és a dir, la nostra desaparició com a entitat i com a barri.

Però aquesta actitud ens ha enfortir com a entitat i com a barri. I ara, després de quatre anys (vergonyós), sembla que el veïnat del barri Turó de Gardeny gaudirà en breu d’una seu social. Però el Comú de Lleida ha tornat a oposar-s’hi. No sabem si és una reacció personal d’algun membre amb molt poder dins de la direcció del grup o és una decisió consensuada de tot el grup. Però el que sí és cert és que oposar-se que una part de la societat gaudeixi dels mateixos drets que la resta dels ciutadans i ciutadanes no és propi d’un grup polític que presumeix de progressista i d’esquerres.

Per la nostra part, hem d’informar i aclarir que el local provisional que presumptament s’instal·larà al Turó de Gardeny serà un local polivalent al qual tindrà cabuda la seu de la nostra entitat, Associació Veïnal Turó de Gardeny, també l’Associació Cultural Castell de Gardeny, també la Vocalia de la Dona del Turó de Gardeny i aquelles altres entitats que el consistori acabi decidint. Això, senyors del Comú, ho sabeu des del minut 0.

Aprofitant l’ocasió, volem informar també al Comú de Lleida que la falda del Turó de Gardeny s’ha de netejar i desbrossar, que el castell de Gardeny necessita una restauració urgent, que gran part de l’arbrat del nostre barri (i el de tota Lleida) està mort o en vies de morir, que dels quatres xiprers que donaven la benvinguda al nostre barri a la rotonda Pius XII-Onze de Setembre tan sols en queda un, els altres els han tallat (els recordo que fa anys ja es van queixar vostès d’aquest xiprers perquè consumien aigua. Ah, per cert, el xop que van plantar vostès per substituir els arbres tallats o estava mort abans de plantar-lo o va morir poc després), el nostre barri té una manca enorme de zones d’aparcament, no tenim cap espai esportiu, i mil coses més.

Segurament vostès sabran tot això pels diaris i pel dossier que en el seu moment els vam presentar, malauradament mai vam tenir resposta. Ara bé, tot i que és el Comú els que no ens vol, és cert que dins del Grup hem tingut la sort de conèixer persones extraordinàries que ens entenen, valoren i donen el seu recolzament, però al final és el Grup el que decideix i aquestes decisions són les que ens fan tan de mal a nosaltres com a la resta de la ciutat i ens creen aquest neguit. Per últim, volem plantejar una reflexió no tan sols al Comú sinó a tots els Grups municipals de Lleida: si no creiem en el futur i prosperitat d’una part de la nostra ciutat pel que sigui i l’aboquem a l’ostracisme, a la incertesa, no creieu que seria lògic i ètic no cobrar-los cap impost? Perquè d’impostos als veïns del Turó se’n cobra, i molts, a canvi de res. Milions d’euros a l’any que no destina pràcticament ningú a la millora del barri.

tracking