SEGRE

Carles Viladés Blanch

Carta de resposta a la senyora Torremorell

© Queixes per les cues a Prat de la Riba

© Queixes per les cues a Prat de la RibaGERARD HOYAS

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: Caminant per Prat de la Riba, per la rambla d’Aragó i pel barri d’Instituts-Sant Ignasi constatem el caos que ha provocat el govern municipal de Miquel Pueyo i de Toni Postius. Tenim la ciutat de Lleida cap per avall. És clar que cal afavorir la mobilitat sostenible a la ciutat de Lleida, però potser caldria que les mesures que es posen en marxa tinguin un mínim de sentit comú, no? Com és possible que tornin a fer obres a la rambla d’Aragó, on fa quatre anys ja es van fer treballs i que ja té voreres prou amples. Ara què faran? Les passaran de 6 metres a 8? És de sentit comú gastar-se els diners d’aquesta manera?

Llegeix la carta de Laia Torremorell

Per una Lleida més sostenible potser caldria començar per establir un criteri a l’hora de prendre les decisions i prioritzar aquells carrers on fan falta actuacions més urgents. Parlo, per exemple, dels carrers Ramon i Cajal, Alcalde Sol i Sant Vicenç de Paül. Hi ha carrers de barris de la ciutat de Lleida amb voreres en mal estat fruit del desgast i on ben just pot caminar una persona. Vostè ha vist, senyora Torremorell, com està el carrer Artur Mor, davant d’una llar de jubilats, al barri de la Mariola? Ha vist com estan les voreres del carrer Escultor Gualter? És al barri dels Magraners, per si no ho sap. Ha vist el nou carril bici de Copa d’Or? Tot es pot fer en política excepte el ridícul, va dir Josep Tarradelles.

Voldria recordar que el carril bici de Prat de la Riba vigent fins ara es va fer després d’un procés participatiu. Jo mateix vaig prendre part en el taller que va organitzar l’anterior govern municipal per fer-lo. A quins veïns i comerciants ha visitat aquest govern i amb qui ha pactat perquè el carril bici de Prat de la Riba s’estigui fent així? On són els processos de participació per avançar en accions de combat de la degradació climàtica? Vostè sap que Lleida encara té uns indicadors mediambientals nefastos? Què ha fet aquest govern per rebatre aquests indicadors? Per ordenar les decisions i prioritzar les actuacions, el que caldria primer és saber quin és el Pla de Mobilitat de la ciutat de Lleida que té aquest govern municipal. Com es pot avançar en aquest àmbit si es prenen decisions sense cap criteri?

Quin és el criteri per construir la nova estació d’autobusos, que és evident que Lleida necessita després d’anys d’abandonament per part de la Generalitat, en un punt que provocarà un increment de fins a un 900% de la circulació al carrer Príncep Viana en hores punta? O quin criteri s’ha seguit per permetre que a l’avinguda Alcalde Rovira Roure, al mig de Ciutat Jardí, passin a circular 10.000 vehicles diaris els caps de setmana? Per quin motiu no s’han tirat endavant nous espais per a vianants i per implementar millores al transport públic? Quin ha sigut el criteri d’ERC i Junts per suprimir línia de bus L-11, que donava accés al Centre Històric, especialment per a la gent gran? I el criteri per deixar el marge esquerre de la ciutat sense carregadors per a vehicles elèctrics? Això és avançar en una mobilitat més sostenible?

I ja que la senyora Torremorell parla del Molí de Sant Anastasi, li diré que està tancat. El carril bici de Cappont, a l’avinguda València, està qüestionat per comerciants i veïns per la inseguretat que genera. La remodelació dels Camps Elisis ni l’hem vist. No sabem com es farà ni quan, i el mateix passa amb el nou pavelló de la Fira, que ara hem sabut que no té finançament. I la reforma de Corts Catalanes? És la proposta que ha fet el PSC al pressupost general de la Paeria de l’any que ve. I de veritat creu que es pot avançar en plantejament urbanístic com han fet al Carrer Penedès, a Balàfia, convertint-lo en un carrer de segona, amb obres sense asfaltar i sense il·luminació?

tracking