SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Sr. Director: S’imaginen que en un espai temporal de menys de quatre hores entren a robar a diverses cases, unes a prop de les altres? Poden imaginar-se que al dia següent, i en menys de deu hores, entren a robar a diverses cases i finques més, situades totes unes a prop de les altres? Doncs no cal imaginar gaire, perquè és una realitat que hem sofert els veïns de l’Horta de Lleida durant les festivitats dels dies 24 i 25 de desembre. Potser ja n’hi ha prou. Quan això passa, s’encenen totes les alarmes d’avís entre el veïnat per comunicar el que està succeint. Un avisa l’altre, l’altre avisa el de la vora, i el temor i la por fan créixer la inseguretat que, per se, des de fa molts mesos envaeix les nostres partides. Avisos, també diaris, que es fan arribar a les Forces i Cossos de Seguretat (aquells que han de salvaguardar, justament, la nostra seguretat...).

El dia 8 de desembre del 2022, i subscrita per un veí de la partida Boixadors, es publicava una encertadíssima carta al Sr. Director d’aquest diari, sota el títol Ni sometents ni anem armats en què es posava en coneixement de tots els lectors i lectores la precària situació d’abandonament en la qual ens trobem per part de l’Administració, davant l’onada desmesurada de robatoris que s’estan produint a l’Horta de Lleida i la manca de recursos en matèria de seguretat que el Consistori destina a fi de preservar la seguretat de tots i totes els que hi vivim (unes 5.000 persones repartides en 61 partides que la conformen, d’acord amb les dades que es recullen en l’Ordenança Municipal de l’Horta de Lleida). 5.000 persones que dia sí, dia també, sofrim furts i robatoris en les nostres cases i finques, sense que nosaltres, els ciutadans civils, hi puguem fer res. La seguretat ciutadana, un dret reconegut en qualsevol text legal que des de fa mesos (anys) manca a la nostra Horta, és un dels elements essencials de qualsevol Estat de Dret i és obligació dels poders públics, assegurar-la i mantenir-la: on són les patrulles de l’Horta? I els Serveis de Vigilància? On són les Forces i els Cossos de Seguretat de l’Estat que han de protegir-nos? On? No són preguntes retòriques. Són preguntes que esperen una resposta.

“L’Horta ha de continuar representant un valor productiu, natural i patrimonial per a la ciutat. El llegat històric de l’Horta és un valor que cal preservar i potenciar per la seva importància en la tradició local i també catalana.” Per finalitzar, hem trobat convenient citar aquesta frase textual recollida en l’Ordenança Municipal, aprovada a principis d’any (2022), per les mateixes persones que tenen com a deure promoure les accions necessàries, a fi de vetllar per la nostra seguretat: Sr. Melé, si continuem així, si no posen un remei per deturar els robatoris que es produeixen constantment, això no serà possible, ja que viure-hi resultarà insostenible. Sr. Pueyo, llavors sí, els veïns i veïnes, i qualsevol persona que estimi la seva terra, podrem dir que ens ho han pres tot.

tracking