SEGRE
CARTA AL DIRECTOR

CARTA AL DIRECTORSEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Mary Bometón, membre de la junta pro· vincial de l’Associació Contra el Càncer a Lleida, ha mort avui, 17 de març, als 76 anys. Bometón va ser voluntària i col·laborado· ra incansable amb l’Associació des dels seus inicis, al voltant del 1970. Va ser relacions externes, dinamitzadora de les juntes locals amb actes i accions, va portar la relació amb els mitjans de comunicació, responsable del Dia de la Col·lecta anual a Lleida, ciutat on es mobilitzen voluntaris i col·laboradors de tots els barris de la ciutat. Bometón sempre estava disposada, activa, amb projectes i amb una gran capacitat de crear sinergies i establir col·laboracions.

En els últims anys de voluntariat es va centrar com a membre de la Junta provin· cial, continuant treballant en el dia a dia de l’activitat de l’Associació Contra el Càncer a Lleida amb dedicació i estima absoluta. Des de l’Associació Contra el Càncer a Lleida es va demanar a l’ajuntament de Lleida que aquest any fes entrega de la Medalla de la Paeria a la Solidaritat a Mary Bometón. Des de l’Associació afirmen que “serà difícil estar en el dia a dia de l’Associació sense la Mary”. Mary Bometón, que va néixer a Lleida el 25 de maig del 1946, era una gran locutora i comunicadora. Va cursar estudis bàsics a l’Anexa Femenina, on va mostrar interès pel teatre i on va debutar com a Anna Frank en una obra llegida. També va participar en diferents obres de teatre amateur de l’agru· pació teatral TOAR (Teatro de la Obra Ar· tística Recreativa). Amb tan sols 17 anys va començar la se· va vida professional a Radio Popular (ara COPE), on va treballar 28 anys com a locutora, directora i realitzadora de diferents programes musicals, informatius, culturals i socials de l’emissora. Més tard, Bometón va treballar a Antena 3 realitzant la desconnexió de Días de Radio i va passar a incorporar-se a Onda Cero Lleida com a promotora i realitzadora dels programes Gent gran, Lleida viva i Dones d’avui durant 10 anys. La seva vida laboral va finalitzar com a responsable de comunicació i relacions ex· ternes de la Fundació ADESMA.

Els seus programes radiofònics van destacar sempre per donar suport a diferents activitats programades per diversos col·lec· tius de Lleida i comarques, com per exemple el programa Dones d’avui, la qual cosa li aportà el Premi Carmen Kurt de l’Institut Català de la Dona. També ha estat premiada en altres ocasions. L’any 1997 fou nomenada Lleidatana Exemplar per l’associació de veïns del barri de Santa Teresa de Lleida; l’any 2008, UGT la premia per la seva trajectòria professional en la comunicació des de diferents àmbits, i l’any 2013, l’Associació d’Empresàries, Directives i Professionals FUNDE de Lleida li atorga el Guardó de Dona Emblemàtica per la seva trajectòria professional, social i humana, entre altres reconeixements.

A més de la seva tasca de radiodifusió, també va coordinar i col·laborar en diferents actes socials amb quasi totes les organitzacions i entitats de Lleida. I com a professora i conferenciant va impartir cursos de for· mació ocupacional i a l’Aula Universitària Terraferma, així com a col·laboradora del departament de Benestar Social.

tracking