SEGRE

Creat:

Actualitzat:

SR. DIRECTOR:

Quan gent diferent de Mollerussa ens vam posar d’acord en presentar una candidatura per les eleccions municipals sota el parai· gua de la CUP, sabíem que molestaria a al· guns, però no ens esperàvem segons quines reaccions. D’entrada, ens va sorprendre l’acusació de tenir titulitis pel sol fet d’explicar qui som cadascuna de nosaltres: a què ens dediquem i quin és el nostre bagatge com a ciutadanes de Mollerussa i membres de les diferents as· sociacions de la ciutat. No ens amaguem de qui som ni del que hem fet tots aquests anys individualment. Totes les hores invertides de forma altruista els cap de setmana i a les nits, quan fèiem reunions de les associacions, ens avalen: no estàvem fent carrera política (com sol ser el cas de qui ens critica) sinó que pencàvem (i continuem fent-ho) per tirar endavant els projectes culturals, esportius i d’oci en què creiem. No estàvem buscant una cadira.

I ens costa entendre que l’experiència de les nostres feines actuals (i que no deixarem el dia 29 de maig) resti en comptes de su· mar. L’experiència adquirida sent mestres, ambientòlogues, advocades, bibliotecàries, arquitectes, programadores informàtiques o treballadores socials és un obstacle per formar part del govern municipal? També se’ns ha dit que som un invent del PDeCAT (o de Mollerussa Primer, que ve a ser el mateix, tal com va explicar el Marc Solsona el 21 de desembre del 2022 al diari principal.cat). Res més lluny de la realitat: si hem fet el pas endavant és perquè, ras i curt, estem tipes de la política que s’ha fet els últims anys a Mollerussa, i volem prendre part de les decisions futures. Volem fer foc nou a la casa gran i això passa, sobretot, per fer un canvi al capdavant de l’ajuntament.

I per acabar, ens costa entendre que es faci mofa de la nostra manera de treballar: sí, ens agraden les assemblees i arribar a consensos abans de fer un pas endavant. I així és lent, i tant, però ens assegura estar a gust amb la decisió que prenem entre totes. No som fruit de cap de llista que a última hora feia cafès amb tothom per trobar gent per la seva candidatura. Ni som la candidatura de cap de llista que ens digui cap aquí o cap allà, sense tenir en compte la veu de les altres 16 persones de la llista. Som la suma de veus i experiències particulars a la recerca del bé comú. Som la CUP Mollerussa i hi som per· què volem pencar pel poble, com sempre. Encara que a alguns els pesi.

tracking