SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Lleida impulsa l’audiovisual català

Paer en cap

Lleida impulsa l’audiovisual català

Lleida impulsa l’audiovisual català

Creat:

Actualitzat:

El Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Visuals de Catalunya (CECAAC) implantat al Magical del Parc de Gardeny emprèn la seva primera gran producció televisiva. Aquesta setmana s’ha presentat la minisèrie ‘Vida privada’, que dirigirà Sílvia Munt en una adaptació d’aquest clàssic de la literatura catalana que va firmar Josep Maria de Sagarra.

La producció, que es realitzarà entre els mesos d’abril i novembre a Lleida i a Cervera, és fruit del treball del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, que dirigeix Santi Lapeira, President del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya, i que l’any passat es va posar en marxa al Magical.

Vida privada, una producció d’Oberon Cinematográfica i de Televisió de Catalunya, tindrà el format de dos capítols de 85 minuts cadascun i l’estrenarà TV3. El rodatge s’iniciarà l’abril vinent a Cervera i a Lleida, per donar pas a la realització posterior als estudis del Magical. Com va assenyalar la directora, Sílvia Munt, Lleida és un escenari i un espai de realització cinematogràfica per descobrir, un territori d’oportunitats davant la important concentració de projectes audiovisuals a Barcelona i els costos que representa rodar a la capital catalana.

El món audiovisual és un dels principals àmbits de les indústries culturals. En la línia del que va comentar Sílvia Munt, la Paeria creu en les possibilitats de la nostra ciutat i del territori de Lleida en aquest sector, al qual ofereix tres mostres de cinema: la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, la Mostra de Cinema Llatinoamericà i Som Cinema-Festival de l’Audiovisual Català.

El setè art és la suma de moltes altres arts. El cinema i l’audiovisual beuen pràcticament de totes. A més de les arts interpretatives, es nodreixen del talent i de l’ofici d’escriptors, de músics, d’escenògrafs, de dissenyadors gràfics, d’animadors, de pintors i il·lustradors i de l’amplíssim ventall d’especialitats del món digital i tecnològic i de la imatge i el so.

Per això, la Paeria concedeix la màxima importància als estudis artístics de caire públic que, a la ciutat, lideren el Conservatori i Escola Municipal de Música, l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i l’Aula Municipal de Teatre. Amb 2.000 alumnes, l’Aula de Teatre de Lleida és la major escola de teatre del conjunt de l’Estat i un gran valor de la ciutat a l’hora d’encarar projectes com la minisèrie de Vida privada, amb la qual col·laborarà en el terreny actoral.

En l’educació artística de la ciutat, també és essencial el paper dels centres educatius de caire privat així com de tots aquells que ofereixen formació en el sector audiovisual, com l’Institut de La Caparrella, La Salle Mollerussa, Ilerna, o el Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida, que també compten amb el Magical com a espai educatiu.

Amb el Magical i el seu Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya com a centres neuràlgics, Lleida posa en línia tots els talents, els equipaments i les potencialitats que la ciutat pot aportar al cinema, que és una part fonamental de la indústria cultural del país.

Lleida impulsa l’audiovisual català

Lleida impulsa l’audiovisual català

tracking