SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

L’Educació, primera prioritat

Paer en cap

L’Educació, primera prioritat

L’Educació, primera prioritat

Creat:

Actualitzat:

Des del gener passat i per un període de dos anys, Lleida presideix la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, una elecció que va ser possible pel profund perfil educatiu que la ciutadania ha estat capaç de construir al llarg de la història i, molt especialment, en les darreres dècades.

La identitat d’aquesta Lleida educadora l’han bastit els professionals de la docència i equips de centres educatius, els pares i mares d’alumnes, les institucions i entitats que han creat els serveis educatius que gaudim i, molt especialment, cada lleidatana i cada lleidatà que hem estat i continuem sent aprenents, cada dia, en el marc d’aquesta ciutat que és molt més que un fenomen urbanístic; és un escenari on s’entrecreuen totes les sinergies que entre totes i tots establim i que generen un aprenentatge i, per tant, un progrés a escala individual i col·lectiva.

Lleida acollirà el 13è Congrés estatal de Ciutats Educadores que se celebrarà el gener del 2018 i amb què es clourà aquest cicle de dos anys en què hem presidit la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE). Com a municipi coordinador, divendres vam presentar a Granollers l’estat de les iniciatives en que portem a terme. Ho vam fer en el marc de l’Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, davant de representants de 60 ciutats d’11 països del tot el món.

Un dels aspectes més engrescadors i productius que estem realitzant és el treball en xarxa entre els municipis que formen part de la RECE. Les ciutats són un agent educador extraordinari. Generar-hi punts de trobada i de debat permet posar en comú projectes a partir dels quals es construeixen models d’actuació que es poden compartir entre les diferents ciutats. La formació artística i l’aprenentatge com a instrument de cohesió social, la Formació Professional, accions per evitar el fracàs escolar i el risc d’exclusió i l’acompanyament de les famílies en la construcció d’una ciutat educadora són alguns dels temes que abordem.

El futur de qualsevol societat demana garantir el coneixement i desenvolupar l’educació en valors en tots els seus vessants. Conscient d’això, la Paeria manté un ferm compromís amb l’educació des d’un punt de vista integral, donant suport a totes les etapes del sistema educatiu, mantenint programes i serveis, creant-ne de nous i, molt especialment, vetllant pel perfil social de l’oferta educativa municipal.

La Paeria i altres Ajuntaments, sense tenir competències en Educació, actuem de manera directa o en col·laboració amb la Generalitat en 10 àmbits curriculars: les escoles bressol, els estudis artístics, l’educació en el lleure, els programes per a infants i joves en risc, les activitats educatives municipals (Educació a l’Abast), l’FP, la formació ocupacional, l’educació per a les persones amb capacitats diferents, la formació al llarg de la vida i el suport a la universitat. Treballem perquè la ciutadania tingui accés a tota la formació que necessita per desenvolupar-se al màxim nivell perquè l’educació és la millor base per al nostre futur.

L’Educació, primera prioritat

L’Educació, primera prioritat

tracking