SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Ha començat la remodelació de Les Basses

paer en cap

Ha començat la remodelació de Les Basses

Ha començat la remodelació de Les BassesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

El Parc de Les Basses és un dels elements del patrimoni natural de Lleida que els lleidatans i lleidatanes més apreciem. A partir dels anys seixanta del s. XX Les Basses van ser el gran espai d’esbarjo de referència per a diverses generacions i el complex de piscines, càmping, jocs infantils i restaurant és indestriable de la nostra memòria col·lectiva.

L’evolució de la ciutat i el desenvolupament de piscines i espais esportius als barris i fora de Lleida van fer davallar l’ús del Parc Alcalde Pons.

Aquesta setmana hem iniciat els primers treballs que permetran que el Parc torni a ser un espai natural públic de referència per a tota la família, adaptat a les actuals necessitats d’oci, esbarjo i esport. En breu, al maig, es presentarà també l’avenç del pla especial d’usos del Parc. Una segona fase, decisiva per al nou disseny del Parc de les Basses, que permetrà tornar a gaudir d’un equipament de càmping, de servei de restauració i de més zones de lleure per a la família.

Les primeres actuacions urbanístiques permetran regular l’accés dels vehicles al parc, ordenar els aparcaments, millorar la seguretat de l’entorn –en contacte amb una carretera nacional–, i reestructurar tota la zona destinada a pícnic. Amb aquesta operació, que compta amb un pressupost inicial de 120.000 euros, i en la qual treballen les Brigades Municipals, el Centre Especial de Treball de l’IMO i empreses adjudicatàries de serveis municipals, ja es podrà començar a gaudir d’aquest gran pulmó verd de Lleida.

Les Basses serà molt aviat un parc contemporani on podrem anar a caminar, anar en bicicleta, córrer, practicar esport... una gran àrea verda alternativa i complementària de l’altre pulmó de la ciutat, La Mitjana. El Parc de Les Basses, que ocupa 27 hectàrees de terreny, té totes les varietats d’arbres inventariades –ho va realitzar la Fundació del Paisatge Urbà– i ha estat sempre un espai on fan pràctiques els alumnes de l’Escola de Jardineria de l’Ajuntament de Lleida. Cal recordar també que el Parc acull unes instal·lacions esportives de primer nivell, la Pista d’Atletisme, on fan esport clubs d’atletisme de nivell nacional i esportistes d’elit, entre els quals, Jackson Quiñónez, que va aconseguir ser finalista per a la final de 110 metres tanques als Jocs Olímpics de Pequín, una fita que feia molts anys que no aconseguia cap atleta espanyol.

Lleida té la vocació d’una ciutat sostenible, que promou la natura i el seu gaudi. A més de la Mitjana i Les Basses, tenim altres espais urbans: el Parc de Santa Cecília, a la cara nord del Turó de la Seu Vella, els aiguamolls de Rufea, els Camps Elisis, el Jardi Botànic-Arborètum i hem construït a Cappont el primer de quatre boscos urbans, els següents seran a Mariola/Gardeny, Balàfia i Magraners.

En el projecte de millora de Les Basses hi ha abocada molta il·lusió perquè som conscients que és un dels símbols de Lleida, juntament amb altres elements molt estimats com la Seu Vella, el riu Segre i l’Horta. Amb les obres iniciades aquesta setmana es dóna compliment a la moció presentada pel Partit Popular i aprovada per una majoria en el ple del mes de febrer.

Les Basses seran, ja aquest any, un parc de lleure de qualitat mediambiental i paisatgística per a les famílies de Lleida, i amb el desenvolupament que iniciarem a partir de l’any vinent, seran també un espai d’atracció turística per als nostres visitants.

Ha començat la remodelació de Les Basses

Ha començat la remodelació de Les BassesSEGRE

tracking