SEGRE
Una Horta amb futur

Una Horta amb futurSEGRE

Creat:

Actualitzat:

L’Horta és un dels nostres grans elements patrimonials que, com el riu Segre o la Seu Vella, ens aporta sentiment i emoció de Lleida. Però l’Horta és també un lloc per viure-hi i per treballar, un espai amb un paisatge de qualitat, que ofereix bones oportunitats d’ocupació en l’àmbit agroalimentari i on cal treballar per protegir i preservar la seva essència històrica, cívica i ambiental.

Aquest dissabte, l’Ajuntament de Lleida ha celebrat el primer Congrés de l’Horta de Lleida, un espai per compartir i debatre amb els seus veïns i veïnes i amb experts el present i el futur d’aquest territori. El Pla d’Usos de l’Horta ha estat l’eix central d’aquest primer congrés, que ha tingut lloc a La Llotja, i en què els més de 100 inscrits han analitzat i formulat propostes per al futur d’aquest pulmó verd de la nostra ciutat.

El Congrés arriba en un moment especial. Mai com fins ara l’Horta havia adquirit un protagonisme tan gran en les polítiques municipals, amb iniciatives sobre la planificació general urbanística –amb la redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal– però també amb l’impuls d’iniciatives específiques incloses en el Pla Operatiu de l’Horta, aprovat el 2015 i del qual ja se n’han realitzat més de 200 actuacions.

La importància i el nivell de tot el que ara s’hi està duent a terme és comparables amb les obres que vàrem realitzar fa deu anys amb la primera fase de la portada d’aigua potable a les cases de l’Horta. Entre altres iniciatives, està en marxa la tercera fase de la portada d’aigua potable, s’han millorat illes de recollida selectiva de residus, s’han arranjat 555 quilòmetres de camins, s’ha completat el Catàleg de construccions en sòl no urbanitzable i es vol posar fil a l’agulla per millorar la mobilitat a l’Horta i la cobertura d’aquest territori amb servei de transport públic.

Pel que fa a l’activitat agrària, continua la consolidació dels Horts Familiars i dels Vivers d’Agricultors de Rufea. En aquest sentit, el dinamisme econòmic i la posada en valor de l’activitat tradicional és, també, un objectiu prioritari en el qual serà important la col·laboració endegada amb GlobaLleida, el principal ens de promoció econòmica de les terres de Lleida, ens que treballarà en la creació i consolidació de la marca “Horta de Lleida”.

Un dels grans valors d’aquest camí de futur que ha emprès l’Horta de Lleida és la seva societat civil, la seva estima i el seu compromís amb el progrés d’aquesta zona. La participació ciutadana a Lleida és particularment rica, però a les partides de l’Horta adquireix una intensitat especial per les diferents característiques d’aquest territori. Cal reconèixer tot el treball que han realitzat les persones que hi viuen i treballen, l’esforç i cooperació dels quals han estat, al llarg del temps, la clau per aconseguir els resultats que ara podem contemplar i que han posat les bases per al futur de l’Horta de Lleida i que s’han debatut en el seu primer Congrés.

Una Horta amb futur

Una Horta amb futurSEGRE

tracking