SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Seu Vella: música i patrimoni

Paer en cap

Seu Vella: música i patrimoni

Seu Vella: música i patrimoniSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les ciutats han de renovar permanentment la seva oferta cultural i turística i oferir nous al·licients al públic local i als visitants. El monument que més ens identifica i el nostre principal element d’atracció, el turó de la Seu Vella, ha fet enguany l’aposta d’impulsar un nou festival d’estiu. El Seu Vella Music Festival ha finalitzat aquest dissabte amb un èxit notable, de mans d’un excel·lent cartell amb artistes locals i d’arreu que han omplert de músiques del món un escenari del pes monumental, del significat i de la fascinació de la nostra antiga catedral.

Lleida ha fet, per tant, un salt qualitatiu en la seva programació cultural i s’ha incorporat al calendari de festivals musicals internacionals d’estiu. Són cites que marquen l’agenda cultural en aquests mesos, molt especialment a Catalunya, i que lliguen del tot amb l’oferta turística per la qual treballa la ciutat de Lleida, el turisme cultural del qual us parlava en l’article de la setmana passada, amb motiu de l’obertura del Parador del Roser. Al Seu Vella Music Festival, la simbiosi entre la música i els valors patrimonials i emocionals del monument ha estat perfecta i ha aportat una sensibilitat especial a les diferents propostes dels intèrprets que han integrat el programa, des del jazz d’Andrea Motis fins als ritmes balcànics de la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra, passant per la poesia musicada de Meritxell Gené, el repertori coral de Salt Lake Vocal Artists i les cançons de Roger Mas amb Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra.

La riquesa cultural, tant física com simbòlica, és part inherent del caràcter de la Seu Vella. Amb la celebració d’aquest nou festival d’estiu, el monument incorpora nous valors, també materials i immaterials, que contribuiran a fer avançar el seu recorregut per esdevenir Patrimoni Mundial de la Unesco, una aspiració per la qual continuem treballant.

En paral·lel, avancen les obres per mantenir i restaurar diversos punts del turó de la Seu Vella, enguany, amb una especial dedicació a les muralles. L’Ajuntament de Lleida destina pressupost municipal d’inversions per millorar-les i consolidar-les i, així mateix, segueix el procés de redacció del Pla de muralles de la Seu Vella i, també, de Gardeny, per abordar-ne la restauració integral. A més, s’emprendran obres d’envergadura amb el suport dels comptes de l’Estat i de la Generalitat, amb què es restaurarà la porta dels Apòstols, la segona fase del campanar i la coberta del claustre.

El nou festival de música deixa una estela d’il·lusió i optimisme pel futur brillant que, entre tots, estem construint per a la Seu Vella, des de la més profunda estima al monument que ens simbolitza.

Seu Vella: música i patrimoni

Seu Vella: música i patrimoniSEGRE

tracking