SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Lleida educa també a l’estiu

Paer en cap

Lleida educa també a l’estiu

Lleida educa també a l’estiuSEGRE

Creat:

Actualitzat:

D’acord amb el prestigiós pedagog Francesco Tonucci, els aprenentatges més rellevants de la nostra vida els realitzem jugant i de petits. D’aquí la importància del joc en la primera etapa vital i la necessitat de permetre als infants que explorin en llibertat.

L’educació en el lleure, mitjançant el joc i de tota mena d’activitats, és present en el dia a dia del curs escolar però, acabades les classes, se situa en primera línia i esdevé el principal instrument amb què els infants i joves donen continuïtat al seu procés educatiu fins que retornen a les aules.

L’Ajuntament de Lleida fa dècades que ofereix diferents serveis per contribuir a l’educació en el lleure durant el curs lectiu i també durant l’estiu. Ara és temps, per tant, d’Esportmania, d’Estiu de Petits i d’Estiu de Joc, tres programes històrics que, a banda d’oferir un ampli ventall d’activitats lúdiques i esportives, ajuden a la conciliació familiar dels pares i mares que treballen i, més enllà d’això, al llarg de les diferents edicions han forjat vincles i relacions entre els infants i joves que perduren en el temps.

Aquest estiu, la gran família d’Esportmania, d’Estiu de Petits i d’Estiu de Joc la constitueixen 3.000 nens i nenes i adolescents juntament amb l’equip de monitors que hi treballen.

En la línia del pensament de Francesco Tonucci, considero que el joc i el lleure tenen una importància vital per a la formació i la socialització de la persona ja que modelen els hàbits, les habilitats, les actituds i els valors socials i, molt especialment, estimulen la seva creativitat. L’educació en el lleure ajuda a aprendre estratègies de comunicació, a entendre la importància de conèixer i respectar la realitat de l’altre, a treballar en equip, a ser tolerants i, sobretot, a tenir consciència del valor de les relacions positives i respectuoses. El fet que l’educació en el lleure es realitzi en el context de la ciutat, escenari educador per excel·lència, li aporta, a més, valors de civisme, de convivència i de construcció de societat civil a través de les relacions humanes. El futur de qualsevol societat demana desenvolupar l’educació en tots els seus vessants i, molt especialment, l’educació en valors. La Paeria manté un ferm compromís amb l’educació des d’un punt de vista integral, donant suport a totes les etapes del sistema educatiu, mantenint programes i serveis, creant-ne de nous i, molt especialment, vetllant pel perfil social de l’oferta educativa municipal.

La Paeria i molts altres Ajuntaments, sense tenir competències en Educació, actuem de manera directa o en col·laboració amb la Generalitat en 10 àmbits curriculars: les escoles bressol, els estudis artístics, l’educació en el lleure, els programes per a infants i joves en risc, les activitats educatives municipals (Educació a l’Abast), l’FP, la formació ocupacional, l’educació per a les persones amb capacitats diferents, la formació al llarg de la vida i el suport a la universitat.

D’aquesta manera, durant tot l’any, també a l’estiu, treballem perquè la ciutadania tingui accés a tota la formació que necessita per desenvolupar-se al màxim nivell, perquè l’educació és la millor base per al nostre futur.

Lleida educa també a l’estiu

Lleida educa també a l’estiuSEGRE

tracking