SEGRE
El Parador obre portes

El Parador obre portesSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Amb l’entrada en servei del nou Parador, aquest dijous, Lleida fa un salt endavant en la seva oferta turística de la mà d’un nou establiment hoteler de gestió pública al cent per cent i que ha comportat la rehabilitació d’un dels principals elements patrimonials del Centre Històric i de la ciutat, l’antic convent del Roser.

L’interès pel Parador i la seva capacitat d’atracció han quedat demostrats amb les 2.500 reserves que s’han assolit en les primeres setmanes de funcionament i nivells d’ocupació que superen el 90 per cent. És un inici il·lusionant per a un projecte de ciutat que està cridat a ser un revulsiu important per al sector turístic i que tindrà incidència al Centre Històric però, també, al conjunt de Lleida i al seu entorn. A curt termini, el Parador, enclavat al carrer Cavallers, rebrà de l’ordre de 5.000 persones.

La intensa col·laboració institucional entre l’Ajuntament de Lleida i el Govern de l’Estat, que ha permès fer realitat el Parador, continua després de la seva posada en marxa. L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i GlobaLleida van participar en el procés de selecció del personal per als 28 llocs de treball que el nou establiment ha generat. I l’ens municipal dedicat a la promoció turística, Turisme de Lleida, ha ofert formació sobre els nostres principals valors turístics als professionals que s’encarregaran d’atendre els clients, en àmbits com el patrimoni i la cultura, l’enogastronomia, el comerç, l’esport o els espais naturals.

En aquest sentit, la sinergia entre el Parador i el model turístic pel qual treballa la ciutat, profundament basat en la cultura i en el patrimoni, ha de ser perfecta. El nou hotel serà un actiu fonamental per canalitzar visitants cap a la Seu Vella, al Museu de Lleida, al Museu Morera, al Castell de Gardeny, a l’església de Sant Llorenç, al Museu de l’Aigua o a la Panera, entre molts d’altres, i també als establiments comercials i de restauració del conjunt de Lleida. Així mateix, el Parador es vincularà amb la celebració de les grans cites culturals que la ciutat acull al llarg de l’any, a la programació de la Llotja, de l’Auditori i de l’Escorxador i a l’activitat firal i de congressos i convencions de Lleida. També serà molt positiu el fet que la ciutat, que és part de la Xarxa de Ciutats AVE, s’incorpori a una xarxa de prestigi hoteler com la de Paradores.

L’entrada en servei del Parador és un punt d’inflexió i d’il·lusió, també, en el procés de recuperació del Centre Històric, amb un equipament que aporta al barri, a més de dinamització econòmica, valors com el turisme, la gastronomia estretament lligada amb els productes de la terra, el patrimoni, la cultura i, molt especialment, l’afecte ciutadà cap a un monument amb una rica història i que, a partir d’ara, assumeix un nou paper com a porta d’entrada a Lleida i com a centre difusor dels seus atractius.

La ciutat de Lleida no viu del turisme però sí que té oportunitats de desenvolupament en aquest àmbit, com ho demostra el Parador. En un moment de debat general sobre el turisme i el seu encaix a les ciutats, la Paeria referma el seu objectiu de treballar perquè Lleida guanyi atractivitat i pes, de manera harmònica i sostenible, en un sector que és font de riquesa i de progrés tant econòmic com cultural.

El Parador obre portes

El Parador obre portesSEGRE

tracking