SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Lleida, amb Barcelona i Cambrils

Paer en cap

Lleida, amb Barcelona i Cambrils

Lleida, amb Barcelona i CambrilsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida, amb tot el dolor del cor, ha fet costat a Barcelona i a Cambrils pel mateix motiu que, en ocasions anteriors, s’ha solidaritzat amb altres ciutats d’arreu; per haver patit un sagnant atemptat terrorista que, en el cas de la capital catalana, ha provocat la mort de 13 persones a Barcelona i 1 a Cambrils, més d’un centenar de ferits i una onada de commoció i de solidaritat que s’ha estès per tot el Món.

Barcelona és la capital dels catalans i una ciutat que, a Catalunya i al conjunt d’Espanya, ens identifica i simbolitza a escala mundial i de la qual ens sentim orgullosos, com ha quedat de manifest en el recent i emocionant record dels seus Jocs Olímpics, un símbol de concòrdia i de pau universal.

Qualsevol atemptat, passi on passi, és molt dur, però si afecta una ciutat que sentim tan nostra com Barcelona, que és la ciutat de tots, el dolor es multiplica fins a l’infinit. L’atac a Cambrils, una localitat estimada i amb la qual molts lleidatans i lleidatanes hi tenim vincles, també ha estat colpidor.

Lleida ha expressat la seva condemna a aquest doble atemptat i s’ha solidaritzat amb Barcelona, Cambrils i totes les persones afectades amb una concentració silenciosa que ha reunit, aquest divendres, la corporació municipal, les institucions de la ciutat i la província, els cossos policials que vetllen per la nostra seguretat i un gran nombre de lleidatans i de lleidatanes. Junts, vam guardar uns minuts de silenci en homenatge a les víctimes i com a mostra de rebuig a aquesta i a qualsevol forma de violència i de guerra, arreu del Món. Així mateix, Lleida, d’acord amb l’indicat tant per la Generalitat de Catalunya, com el Govern d’Espanya, viu tres dies de dol oficial que es clouen aquesta mitjanit.

Vull expressar també el meu reconeixement i el de tota la societat lleidatana a la Policia de Catalunya, als cossos policials dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional. La seva efectivitat, esforç i dedicació a la resta ha evitat mals pitjors i ha ajudat tots els afectats.

La tasca dels cossos policials és fonamental: la llibertat requereix seguretat i l’exercici de la llibertat va íntimament lligat a la seguretat per la qual treballen els cossos policials en un estat de dret com el nostre.

Així mateix cal reconèixer el treball de la resta de servidors públics del món de la salut, l’atenció social, protecció civil, bombers i transport. Gràcies per la vostra dedicació als ciutadans en els moments difícils.

Són moments de tristesa i de solidaritat, d’un dolor centrat en el patiment de les víctimes i de les seves famílies i amics, per les vides truncades i per la gravetat de molts dels ferits. Són moments d’indignació, perquè aquests atemptats pretenen atacar els principis de llibertat, de pau, de drets i deures, de convivència, de concòrdia, de respecte a la diversitat i de confiança mútua entre les persones. Són els valors que hem forjat entre totes i tots, que ens defineixen i que són la base de la nostra societat juntament amb una condició, històrica, com a terra d’acollida.

Però, d’altra banda, són moments de fermesa, en què ens hem de mostrar segurs, sense por, més units que mai per refermar i defensar tots aquests valors que ens identifiquen com a societat lliure i oberta, com a poble de pau i cosmopolita, i que ningú no ens pot arrabassar. I han de ser, finalment, temps d’una unitat institucional sense fissures, per enfortir la resposta política, policial i cívica, contundent i unívoca, que ha de rebre aquest desafiament terrorista.

Amb dolor, però també, amb tota la fermesa, Lleida és aquests dies amb Barcelona i amb Cambrils i sempre hi serà per defensar el dret de tothom a viure en plenitud en un món en pau.

Lleida, amb Barcelona i Cambrils

Lleida, amb Barcelona i CambrilsSEGRE

tracking