SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Clam unànime contra el terrorisme

Paer en cap

Clam unànime contra el terrorisme

Clam unànime contra el terrorismeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Barcelona i Cambrils s’han aixecat contra el terrorisme amb manifestacions en què la ciutadania i les institucions han clamat per la pau i per la convivència i han expressat el seu contundent rebuig als atemptats de la setmana passada.

En contraposició a la barbàrie, la societat civil ha projectat un missatge unànime, també des de Lleida, on remarca que la pau és l’únic camí que vol seguir i que ho farà amb pas ferm, sense por.

“No tinc por” ha estat el lema de la manifestació de Barcelona. La marxa l’han encapçalada els professionals de seguretat, d’emergències i de serveis, comerciants, hostalers, taxistes, etc... que van actuar immediatament després de l’atemptat a La Rambla. Ha estat un reconeixement a la seva eficàcia i a la profunda humanitat amb què van reaccionar. De nou, es posa de manifest com en els pitjors moments sempre aflora el millor d’una societat. N’hem d’estar orgullosos.

En sentit íntim, per a la nostra ciutat, el lema de la manifestació “Tots som Cambrils” ha estat realment “Lleida és Cambrils”. L’atac a aquest municipi, lloc d’estiueig habitual per a molts lleidatans, ens ha colpit especialment pels vincles que hi mantenim i perquè moltes persones de Lleida van viure l’atemptat en primera persona. Com hem llegit en els diferents testimonis que van adreçar a la premsa en els dies posteriors, després de l’horror ha quedat la gratitud i el confort per la rapidesa, per l’eficàcia professional i pel caliu humà amb què els efectius policials i tothom va saber respondre.

Les manifestacions de Barcelona i de Cambrils han estat, també, una plataforma per trametre la unitat política entre els diferents partits, imprescindible per fer front al desafiament del terrorisme, i també la unitat institucional entre Estat, Generalitat i ajuntaments, en què la Paeria creu ferventment.

Ara ha de ser un moment, més que mai, de cooperació estreta, d’entesa i de lleialtat entre els diferents cossos policials i governs. Ha de ser un temps d’agraïment i d’orgull per la bona feina feta que ha permès desarticular amb rapidesa el grup terrorista, en un operatiu que han liderat els Mossos d’Esquadra amb el suport dels altres cossos de seguretat que actuen a Catalunya.

I ha de ser, també, un temps d’anàlisi i de reflexió serena i respectuosa sobre, en termes de seguretat, què hauria pogut funcionar millor amb anterioritat als fets i quines mesures cal emprendre perquè l’horror viscut no es torni a repetir. L’exercici de la llibertat, que és consubstancial a la nostra forma de vida, requereix la seguretat dels ciutadans.

El recent doble atemptat ens ha causat una ferida important però es mantenen intactes els principis de pau, de fraternitat i de respecte a la diversitat amb què volem seguir avançant i que són els valors irrenunciables de la nostra societat occidental i europea.

Clam unànime contra el terrorisme

Clam unànime contra el terrorismeSEGRE

tracking