SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

El batec del Centre Històric

Paer en cap

El batec del Centre Històric

El batec del Centre HistòricSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Les visites guiades al nou Parador de Turisme, al convent del Roser, són una de les novetats de l’Obert del Centre Històric que celebra la seva vuitena edició aquest cap de setmana. L’Ajuntament de Lleida impulsa aquesta cita festiva de la mà de les persones, de les entitats i de les empreses que, dia a dia, fan bategar el barri.

Junts, oferim a la ciutadania un programa d’activitats que s’estén fins a cinquanta espais del casc antic i que és una excel·lent mostra de tota la seva riquesa patrimonial i cívica.

L’organització de l’Obert és una excel·lent demostració que la unió fa la força, també en el procés de recuperació d’una àrea urbana com el Centre Històric. Un altre exemple clar és la posada en marxa del Parador de Turisme, un equipament hoteler públic que ha estat possible gràcies al treball conjunt i al compromís del Govern de l’Estat i de l’Ajuntament de Lleida. Igualment, al costat de la Paeria, la Generalitat és un actor important en el llarg i decidit camí de recuperació que segueix, fa temps, el Centre Històric.

Un dels fruits d’aquesta col·laboració institucional es podrà contemplar ben aviat amb l’obertura pública del Call Jueu, que desenvolupem des de la Paeria amb la col·laboració de la Generalitat. D’aquí a unes setmanes, s’inaugurarà la recuperació d’aquest espai, que restitueix la història d’un dels principals barris jueus que varen existir a Catalunya i que testimonia un episodi de la història de la ciutat, en què varen conviure cristians, jueus i musulmans. Com el Parador, que ha superat amb èxit les seves primeres setmanes de funcionament, el Call Jueu és un projecte del Centre Històric, però també d’orgull de ciutat, com també ho és la Seu Vella de Lleida.

El Turó de la Seu Vella, mentre avança el seu camí per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO, és a punt d’emprendre rehabilitacions importants, les cobertes del Claustre, el campanar i la Porta dels Apòstols, que compten amb el suport de l’Estat i de la Generalitat. El progrés d’un barri, d’una ciutat, passa per la protecció i per l’impuls de les seves icones. En aquest sentit, podem dir que la Seu Vella és una peça clau en el camí de futur que s’han traçat tant el Centre Històric com Lleida.

Les millores urbanes i dels serveis públics, la presència d’entitats i d’equipaments culturals i l’aposta del sector comercial i de la restauració ha donat una nova vida al Centre Històric. Però l’Ajuntament de Lleida planeja ara un salt en la configuració socioeconòmica del barri de la mà de les anomenades àrees d’innovació social.

D’acord amb aquest projecte i amb la col·laboració de propietaris privats i de cooperatives d’habitatge, la Paeria preveu generar entre 92 i 153 noves llars en solars de sis àrees del Centre Històric. L’objectiu és augmentar el parc d’habitatges i també de locals comercials del barri però, sobretot, atreure nous perfils de residents, com ara famílies amb fills.

El batec del Centre Històric

El batec del Centre HistòricSEGRE

tracking