SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Lleida impulsa la indústria agroalimentària

Paer en cap

Lleida impulsa la indústria agroalimentària

Lleida impulsa la indústria agroalimentàriaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida viu avui la darrera jornada de la Fira de Sant Miquel-Eurofruit i de les Festes de la Tardor. Aquests dies, la ciutat és un gran punt de trobada d’abast internacional on es combina l’activitat de la Fira, un referent del món agroalimentari, amb les propostes lúdiques i culturals de les festes, que són possibles gràcies al ric moviment associatiu de Lleida.

En paral·lel a la seva celebració, tenim, però, la mirada posada en la situació política del país, que viu una de les etapes més complexes de les darreres dècades. Com a paer en cap, només desitjo i demano respecte a les institucions de Catalunya i de l’Estat, que les diferències d’ideologia i de sentiments no alterin la convivència, i que llibertat, democràcia, respecte i civisme segueixen essent símbols de la nostra ciutat. Les Festes de la Tardor desprenen cultura, art, concòrdia i civisme, i espero que siguin una font d’inspiració per al diàleg amb majúscules que molts reivindiquem en aquests temps difícils.

La Fira de Sant Miquel ha viscut una edició molt positiva. S’ha consolidat com a referent de la innovació en el món agrari i ramader i ha reforçat la seva internacionalització, amb representacions de França, Portugal, Dinamarca, Xina, Letònia, Gran Bretanya, Turquia i Mali. El sector de l’oli ha tornat a la Fira després de quinze anys d’absència, i ha crescut la presència d’àmbits com el reg, els fertilitzants, els drons, la maquinària agrícola i l’agricultura de precisió.

Així mateix, el nivell de les jornades tècniques ha estat excel·lent. El primer acte de la Fira va ser el PIC Meeting, el principal congrés que se celebra a Europa dedicat a la producció vegetal. També s’han fet jornades sobre un conreu poc comú a Lleida però en alça, el pistatxo, i s’han mantingut temàtiques fonamentals per al sector com és la sanitat vegetal.

La ciutat de Lleida s’ha posat, un any més, al servei del progrés de la indústria agroalimentària amb una fira que, des de sempre, és un fòrum de debat i reivindicatiu d’aquest àmbit. En la jornada inaugural, davant la ministra Isabel García Tejerina i de la consellera Meritxell Serret, vaig reivindicar per al sector de la fruita de pinyol una Política Agrària important per recuperar les baixes cotitzacions que tenen el seu origen no en la feina dels pagesos sinó en una qüestió política, com és el boicot rus. També vaig demanar ajuda per a la modernització del rec a l’Horta i que s’intensifiqui l’aposta pel sector porcí, on Lleida és líder a l’Estat, vetllant per evitar problemes sanitaris que puguin venir d’altres zones d’Europa i d’Àfrica, i contribuint, també, a fer campanyes de promoció del consum de la carn de porc.

Aquesta Fira de Sant Miquel ha estat la de la presentació de la marca Horta de Lleida que ha creat la Paeria. Amb ella volem difondre arreu la qualitat agroalimentària, la bellesa paisatgística i els valors mediambientals d’aquesta part de Lleida.

La Marca Horta de Lleida ajuda al reconeixement de la qualitat de la producció agrícola de l’Horta i aquest missatge s’estén per al conjunt de les produccions agràries de les Terres de Lleida, que es beneficiaran d’aquesta imatge de marca territorial.

Al costat de Mercolleida, Fira de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic o GlobaLleida, la Marca Horta de Lleida és un nou instrument creat des de la ciutat per impulsar i prestigiar la nostra agroindústria, com ho fa la Fira Agrària de Sant Miquel.

Lleida impulsa la indústria agroalimentària

Lleida impulsa la indústria agroalimentàriaSEGRE

tracking