SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Lleida, capital del municipalisme

Paer en cap

Lleida, capital del municipalisme

Lleida, capital del municipalismeSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Municipàlia, que se celebra cada dos anys, és el principal esdeveniment que organitza Fira de Lleida i el que genera més impacte econòmic a la ciutat, en termes d’activitat, d’ocupació hotelera i de restauració. En la darrera edició, 22.000 persones van venir a Lleida per visitar el Saló.

Enguany s’hi reuniran 334 expositors directes (un 6% més) que ompliran tots els pavellons així com els espais exteriors habilitats al recinte firal. L’àrea d’exposició total creix un 10% respecte al 2015. Per aquesta raó, s’espera superar els 7,5 milions d’euros d’impacte econòmic a la ciutat que es van generar en l’edició anterior i atansar-nos a una repercussió de 8 milions d’euros.

A Lleida, Municipàlia ha tingut la capacitat de sobreviure com l’única fira de l’Estat dedicada genèricament als serveis i als equipaments municipals, fet que no han aconseguit els salons que es van realitzar a altres ciutats.

Fira de Lleida aporta a la ciutat i al territori un saló que produeix riquesa econòmica i que enguany arriba en un moment d’incertesa arran de la crisi política del nostre país. Espero que l’activitat intensa de Municipàlia serveixi aquests dies per alimentar la confiança que la nostra ciutat, com el conjunt de Catalunya, necessita.

En la present edició, la fira reforça el seu perfil internacional amb la participació d’expositors del Canadà, Bèlgica, França, Alemanya, Holanda i Portugal. La presència llatinoamericana també serà destacada, amb la II Missió Inversa Internacional, organitzada per Fira de Lleida i la Unió Iberoamericana de Municipalistes, que portarà a la nostra ciutat representants de l’Argentina, Colòmbia, El Salvador, l’Equador, Mèxic, el Paraguai, el Perú i República Dominicana. El programa inclou, a més, una sessió de treball amb una delegació del Magreb integrada pel Marroc i Tunísia, i també la participació de Mali.

Municipàlia presentarà productes i serveis innovadors que milloren la gestió de les ciutats i promouen l’estalvi energètic com els vehicles elèctrics, instruments de control del soroll urbà, nous elements de gestió turística, mobiliari urbà, gestió de residus, mobilitat i administració electrònica, entre altres.

La raó de ser de Municipàlia és ajudar a progressar les ciutats que, en el futur, hauran de ser innovadores, ecològiques i digitalitzades. Però l’objectiu no és una modernització o una tecnificació sense més. Cal que aquest progrés estigui realment al servei de la ciutadania i obri noves perspectives per a tothom en múltiples àmbits: treball, educació, oci, salut o cultura. L’evolució d’una ciutat li ha de permetre créixer com a espai de justícia social, de generació d’oportunitats i, molt especialment, com a marc de convivència.

Lleida, capital del municipalisme

Lleida, capital del municipalismeSEGRE

tracking