SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Lleida, capital esportiva

Paer en cap

Lleida, capital esportiva

Lleida, capital esportivaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Lleida serà la seu d’una nova cita esportiva internacional, la final a quatre de la Copa CERS, una de les competicions d’hoquei patins més importants del món. La candidatura que la Paeria i el Lleida Llista vàrem impulsar per acollir el torneig va ser escollida unànimement pel comitè organitzador en la licitació que es va convocar. Això demostra els resultats positius per a tota la ciutat que produeix l’aliança i la bona feina conjunta entre els clubs locals i el govern municipal, capaç d’atreure a Lleida competicions de primera magnitud com aquesta.

Fa temps que l’Ajuntament de Lleida aposta per captar torneigs i finals esportives de gran abast, com a manera de reforçar l’esport base a la ciutat però, també, per generar riquesa, confiança i activitat econòmica en uns temps en què aquestes són especialment necessàries. Impulsar Lleida com a capital esportiva projecta el seu nom arreu i, a escala interna, té efectes, sobretot, en el sector hoteler, de restauració i del comerç.

A més de la final de la Copa CERS –que ens donarà l’oportunitat d’animar l’equip local, l’ICG Software– tenim en perspectiva la presència de Lleida en la nova edició de La Vuelta, una de les principals curses ciclistes del món. La ciutat serà arribada i sortida d’etapa, respectivament, el 13 i el 14 de setembre, just en els dies més decisoris d’aquesta competició. Enguany, amb dues jornades, la repercussió per a la ciutat serà major que el 2015, quan Lleida va ser arribada d’etapa i es va estimar un impacte econòmic de 120.000 euros.

Al maig, Lleida tornarà a ser seu, per segon any consecutiu, del Campionat d’Espanya Cadet Masculí de Bàsquet, que portarà fins a la nostra ciutat 300 jugadors i les seves famílies.

Un altre projecte important és el Campionat del Món d’Handbol Femení, que es disputarà a Lleida el 2021, conjuntament amb tres ciutats catalanes més (Granollers, Barcelona i Tarragona).

Un nou esdeveniment a destacar és el Campionat d’Europa de Grups Xou de Patinatge, que se celebrarà a la nostra ciutat, del 25 al 28 d’abril, al Pavelló Municipal Barris Nord.

Recentment hem tingut experiències tan satisfactòries com la Supercopa de Catalunya de Futbol al Camp d’Esports. La Paeria va sol·licitar aquesta final entre el Barça i l’Espanyol a la Federació Catalana de Futbol amb la condició que el suport econòmic municipal es destinés a permetre l’entrada gratuïta per als nens i nenes federats del club de la província, com així va ser. Lleida va acollir una gran festa del futbol català amb un marcat accent infantil.

L’esport d’alta competició inspira i injecta il·lusió als més joves. Això és important en una ciutat com Lleida, on més de 7.000 nens i nenes practiquen esport base i molts ho fan a través dels programes organitzats per l’Ajuntament de Lleida. Esportmania, el centenar de grups de les Escoles Esportives Municipals o bé la multitudinària jornada de Miniatletisme que fa ben poc hem viscut al Parc de les Basses tenen per objectiu garantir el dret dels infants i joves a fer esport i a descobrir totes les modalitats que aquesta pràctica els ofereix.

Aquests programes i altres que atansen l’esport a tothom així com el suport directe a clubs i esportistes, la captació de grans esdeveniments i la disposició d’equipaments distribuïts per tota Lleida –la ciutat compta amb 126 instal·lacions– són l’eix central de les polítiques esportives de la Paeria.

Esport i cultura es donen la mà a l’hora d’aconseguir la millor base per al futur de la nostra societat. Fa poques setmanes destacava que la Comissió Europea ha qualificat Lleida com a Ciutat Cultural i Creativa, sobretot, per la dimensió internacional de dos cites culturals que, a més, tenen en els infants el seu centre, la Fira de Titelles i Animac. En la roda cultural de Lleida, hi exerceixen un rol fonamental els 4.000 alumnes que cada any acullen, només, les escoles artístiques municipals –Conservatori i Escola de Música, Aula de Teatre i Escola d’Art Leandre Cristòfol–.

Si se suma aquest “circuit” cultural que no deixa d’alimentar-se al que, amb igual força, estem construint en el terreny esportiu i on són peces clau les competicions regulars, els grans esdeveniments i l’esport base, entre totes i tots estem posant els millors fonaments per al futur de Lleida.

Lleida, capital esportiva

Lleida, capital esportivaSEGRE

tracking