SEGRE
Temps de solucions

Temps de solucionsSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Pedro Sánchez és, des de divendres, el nou president del Govern espanyol. Amb l’emoció afegida pel fet de compartir militància, he transmès la meva felicitació al nou cap de l’Executiu i li he desitjat èxits i encerts en la seva gestió, una actuació que ha de tenir entre les seves prioritats resoldre la greu crisi política i social que viu el conjunt d’Espanya, amb la profund desencontre entre Catalunya i la resta de l’Estat al capdavant.

Coincideixo plenament amb el nou president en què el diàleg és l’instrument imprescindible per fer front a les profundes esquerdes que ha deixat el procés català en el pla polític però, sobretot, en la societat. Des de l’Estat i des de Catalunya cal no defallir per trobar vies d’entesa que facin possible encetar nous camins de retrobada.

És temps de fer política d’alçada, la que cerca l’acord, treballa en responsabilitats compartides i actua amb la generositat necessària per posar per davant el bé comú i les necessitats reals dels ciutadans i les ciutadanes. Una ciutadania que cada vegada més reclama solucions efectives a una crisi econòmica que encara no s’ha resolt per a nombroses famílies, que afronten el dia a dia amb moltes dificultats. Estic segur que el nou president Sánchez explorarà tots els recursos que ens dóna la democràcia per emprendre solucions polítiques per a la greu situació que es viu a Catalunya. Cal teixir ponts entre els nous governs d’Espanya i de Catalunya que permetin albirar nous temps.

És, però, responsabilitats de tots i totes mantenir i no oblidar el nivell de convivència exemplar que hi ha hagut sempre a Catalunya i que en els últims mesos ha estat en perill. Els municipis, com a esglaó del servei públic més proper al ciutadà, estem profundament compromesos amb aquesta convivència cívica.

És un moment de grans reptes, però també d’oportunitats, i per això desitjo que el canvi de Presidents al capdavant de l’Estat i de Catalunya aporti noves solucions i prioritats.

El conflicte català ha amagat moltes altres qüestions essencials per a la ciutadania i que s’han de tractar amb urgència: la sanitat, els ajuts a la dependència o el problema de les pensions, en són clars exemples. Des del govern català, ara amb el president Quim Torra al capdavant, espero els esforços necessaris per resoldre la situació actual i traslladar l’acció de govern al qual necessiten el conjunt dels catalans i catalanes.

L’objectiu ha de ser clar: salvaguardar la convivència i ajudar a construir una solució que s’ha d’anar bastint pas a pas, amb diàleg, negociació, renúncies i comprensió màxima. Hi confio i des dels municipis, des de Lleida, sempre tindrem la mà estesa per fer-ho possible.

Temps de solucions

Temps de solucionsSEGRE

tracking