SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

Lleida, capdavantera en matèria de sostenibilitat a Catalunya

PAER EN CAP

Creat:

Actualitzat:

Lleida serà la primera de les grans ciutats catalanes amb un sistema de recollida porta a porta. Apostem pel medi ambient, i Ciutat Jardí i Vila Montcada seran les primeres zones de la ciutat de la prova pilot. Des de la Paeria apostem, amb fermesa i convenciment, per projectes que estan fent que la nostra ciutat sigui, cada dia, més respectuosa amb el medi ambient.

Durant aquest mandat hem creat els boscos urbans, i hem prioritzat que les plantes i flors que guarneixen la ciutat provinguin dels vivers de l’Ajuntament. Així mateix, en matèria de mobilitat també hem fet avenços importants, augmentant els quilòmetres de carril bicicleta i incorporant vehicles híbrids a les flotes d’autobusos públics.

Protegir el nostre entorn natural i executar polítiques decidides de sostenibilitat implica planificar, amb mitjans i criteris d’eficiència, quin futur volem en el nostre espai de convivència. Aquesta setmana hem presentat el pla pilot de la recollida selectiva porta a porta a dos barris de la ciutat: Ciutat Jardí i Vila Montcada. És un canvi molt important respecte al que tots estàvem acostumats a fer en els darrers anys amb els residus que generem a la llar. Tots els canvis comporten esforç i un període d’adaptació i, en aquest sentit, som conscients que al principi costarà una mica acostumar-se a les noves rutines que comporta aquest sistema però serà per un bé col·lectiu i de ciutat.

Començar el programa pilot de la recollida porta a porta constitueix un pas més i ens fa especial il·lusió perquè és un projecte molt treballat pels tècnics de l’Ajuntament i realitzat amb la seguretat que avançarem molt en sostenibilitat. Amb el porta a porta hi haurà menys soroll als carrers i desapareixeran la majoria de contenidors. Això comportarà més neteja i la millora de l’aspecte de l’entorn urbà.

Des de l’Ajuntament hem previst una campanya informativa i d’ assessorament que hauria de permetre esvair tots els dubtes que pugueu tenir els veïns i veïnes al respecte. Estarem amatents a les preguntes, explicacions i necessitats que ens expresseu els ciutadans i ciutadanes per desenvolupar el projecte de la millor manera possible i sempre pensant a fer de la nostra ciutat un model d’excel·lència en sostenibilitat.

Us animo a sumar-vos a aquest moviment verd, a aquesta Lleida en Verd que estem treballant per fer de la nostra ciutat un municipi on els estàndards mediambientals siguin òptims i ens en puguem sentir orgullosos. Depèn de tots nosaltres. Gràcies per la vostra col·laboració i el vostre compromís.

tracking