SEGRE

LA CARTA DE L?ALCALDE

Inspirats per Lluch

Paer en cap de Lleida

Creat:

Actualitzat:

“Penso que a la vida social i política s’han de tenir pocs valors, però molt sòlids, i que un cop adoptats a l’adolescència més madura s’ha de procurar no modificar-los amb el pas del temps excepte quan els fets portin a modificar-los globalment”, declarava el 21 d’abril del 1994 en una entrevista al diari La Vanguardia. Sempre el trobarem a faltar, l’Ernest; afortunadament, però, el seu llegat polític i de pensament perdurarà.

Les polítiques defensades per aquest gran home són la màxima expressió de l’ideari socialdemòcrata que, amb l’excepció d’Espanya, travessa un moment complicat a Europa amb l’emergència, fins i tot, de partits d’ultradreta. Ens trobem en un moment en què, fent servir les paraules de Lluch, ens calen valors molt sòlids. Lluch va fer el que va fer pensant, essencialment, en les persones. En totes les persones. O és que la sanitat pública no ens ha fet una societat millor? Sens dubte, juntament amb l’educació universal, és un dels pilars del nostre estat del benestar, que alguns semblen interessats a fer caure.

Plantejaments com els de Lluch són els que inspiren la política que impulsa el govern de la Paeria, que aquesta setmana ha aprovat el pressupost per al 2019 amb el suport d’altres grups de l’Ajuntament. Uns comptes que són socialdemòcrates en essència. Invertim en la gent gran; a millorar el servei d’atenció a les dones maltractades; en els joves, amb l’impuls d’una nova borsa d’habitatge; en la regeneració de barris; en l’esport de base, fent que totes les famílies que vulguin, també les més vulnerables, tinguin l’oportunitat de dur els seus fills a un club de la ciutat. Invertim, també, en els nostres treballadors públics, que recuperaran una part de l’esforç que van fer durant la crisi amb un increment salarial pactat amb els sindicats; i en més seguretat, amb la incorporació de trenta agents al Cos de la Guàrdia Urbana.

El pressupost per al 2019, inspirat en les tesis de Lluch, és progressista. Amb l’aprovació dels comptes dimecres passat, amb els vots contraris del PDeCAT, ERC, la CUP i El Comú, Lleida guanya, malgrat que alguns partits no ho vulguin.

tracking