SEGRE

CARTA DE L?ALCALDE

El salt endavant de Fira de Lleida

Paer en cap de Lleida

El salt endavant de Fira de Lleida

El salt endavant de Fira de LleidaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana hem presentat el Pla Fira 2, que té com a objectius reforçar el paper de Lleida com a segona capital firal de Catalunya, atraure nous esdeveniments professionals nacionals i internacionals així com fer créixer l’impacte econòmic que aquestes cites reporten a la ciutat.

Ja fa anys que es parla de replantejar el conjunt del nostre espai firal, però és ara que posem fil a l’agulla i comencem a treballar per al nou model de Fira de Lleida. En els darrers temps, la nostra ciutat ha avançat en equipaments com la Llotja, que, combinada amb l’AVE, ens ha permès fer un salt important, sobretot en el turisme congressual. Hem d’anar a més i ara toca traçar una nova i ambiciosa planificació estratègica per dotar la ciutat d’unes infraestructures adequades amb la finalitat de seguir progressant en un dels àmbits econòmics que aporten més dinamisme i oportunitats a les ciutats, les fires i els congressos i convencions. Gràcies a la implantació del nou model de Fira de Lleida, es doblarà la seva repercussió econòmica. El Pla Fira 2 té un horitzó de realització d’entre 6 i 10 anys. Contempla una inversió de 27 milions d’euros per a una superfície total de 124.400 m

2

on s’encabirien sis pavellons, a més de l’espai d’estacionament i altres equipaments.

La proposta planteja substituir el funcionament de la fira actual en un termini d’uns 4 anys, per fases, al traslladar l’activitat a mesura que es va completant cada etapa. Per tant, s’avançaria de manera que es poguessin mantenir, alhora, els esdeveniments prevists i la inversió.

Un dels aspectes que cal destacar del Pla és la capacitat d’interconnexió que planteja amb la Llotja. Les sales d’aquest teatre municipal i centre de congressos i convencions complementaran l’oferta de la nova Fira, ja que s’hi podrà accedir amb facilitat per una passarel·la sobre el riu Segre, ja prevista al planejament urbà.

El projecte de Fira 2 és ferm, però el mantenim obert a aportacions i suggeriments dels sectors més implicats en aquest àmbit que, d’altra banda, també han estat partícips de la preparació del Pla presentat. Fira 2 és una iniciativa que, molt clarament, ha de donar resposta als requisits de les empreses per projectar i divulgar els seus productes i serveis. Volem crear un recinte modern, que s’ajusti a les seves necessitats i que pugui atraure noves iniciatives.

Les institucions que liderem Fira de Lleida hem d’aconseguir la complicitat dels sectors econòmic i empresarial perquè avalin el projecte i hem d’anar en la mateixa direcció. Lleida té l’oportunitat de posicionar-se com a referent firal a escala nacional i regional europea.

El salt endavant de Fira de Lleida

El salt endavant de Fira de LleidaSEGRE

tracking