SEGRE
Lleida, ciutat capital

Lleida, ciutat capitalSEGRE

Creat:

Actualitzat:

Tanquem un mandat en què la ciutat de Lleida ha viscut un nou període de progrés i de salt endavant que han refermat la seva condició de segona capital de Catalunya; una capital verda i sostenible, amb il·lusió i oportunitats de futur i amb una vocació ferma per mantenir el benestar i la participació cívica de les persones en el centre del seu dia a dia.

Sempre m’ha preocupat el paper de cada ciutadà i de cada ciutadana per construir cohesió i enfortir el caliu humà de Lleida. Això implica tenir l’objectiu comú de fer avançar la ciutat vetllant per l’espai públic que compartim i parant especial atenció a aquells col·lectius que necessiten una especial protecció: els infants, els joves i la gent gran. Per aquesta raó hem impulsat el Pacte del Civisme, que ha de posar en valor i impulsar, encara més, la convivència i la tolerància a la nostra ciutat.

Una altra de les fites d’aquest mandat ha estat l’aprovació de l’Ordenança Paisatge Urbà, que dibuixa una ciutat ordenada, que conjumina els espais rurals i urbans. També s’ha iniciat el pla Mariola 20.000, amb el qual volem donar més oportunitats a aquest barri, a partir d’una transformació urbanística, però també social. I avança la recuperació del Centre Històric, amb l’entrada en servei de nous parcs com la Cuirassa, les àrees d’innovació social i urbana i nous serveis públics com el Centre de Dia de Santa Clara per a la gent gran. D’aquesta manera, el darrer ple ha aprovat la realització de les noves places de la Panera i de Josep Prenafeta (Auditori).

En el capítol de la sostenibilitat, destaca la posada en marxa amb èxit de la recollida de residus porta a porta a Ciutat Jardí, la creació dels boscos urbans de Lleida (Cappont, Bordeta, Magraners i Mariola-Gardeny) i tota la tasca d’ordenació i de planificació estratègica realitzada a l’Horta, de la mà dels seus veïns i veïnes.

L’aprovació del conveni que permetrà desenvolupar el vial de Víctor Torres que connectarà els barris de la Bordeta i Magraners a través de l’àrea de Torre Salses és una altra de les grans fites d’aquest mandat. Apostem, així mateix, per noves zones d’ampliació comercial de Lleida, com el Pla Especial de l’Estació, perquè la ciutat pugui assolir el nivell d’oferta comercial que reforçarà la nostra capitalitat i capacitat d’atracció. A la vegada, continuem amb la política de suport al comerç tradicional i de proximitat de Lleida i apostem fermament per la generació de noves oportunitats, amb la posada en marxa d’Invest in Lleida, l’Oficina d’Atracció d’Inversions. En aquest sentit, el Pla Especial de l’Estació serà un revulsiu per a la rambla de Ferran, que ja acull l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadania i que també es beneficiarà de la ubicació del Museu d’Art de Lleida.

La posada en marxa del Pla Estratègic municipal de Cultura ha estat un pas en ferm per potenciar les indústries culturals i fomentar el treball en xarxa per afavorir la difusió del nostre potencial artístic. La Paeria ha iniciat un programa d’internacionalització de la cultura que la ciutat produeix, bona part de la qual l’impulsen petites i microempreses del sector, que compten també amb una línia d’ajuts específica de la Paeria per tirar endavant els seus projectes. Lleida és la segona capital de Catalunya i la seva influència geopolítica traspassa els límits administratius. Lleida vol continuar jugant a la lliga europea de ciutats que aspiren a ser grans, no en dimensió, sinó a assolir el perfecte equilibri entre el màxim progrés amb la qualitat de vida i el benestar de les persones.

Lleida, ciutat capital

Lleida, ciutat capitalSEGRE

tracking