SEGRE
Lleida és música

Lleida és músicaSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La música va ser el fil conductor del pregó de la Festa Major de Lleida, que va pronunciar el pianista i compositor Antoni Tolmos. La seva narració feta de melodies, ritmes i paraules va captivar el Saló de Plens i l’audiència televisiva i va fer aflorar tota mena de sentiments i d’emocions a mesura que anava interpretant en directe, en el piano que es va situar a la sala, les cançons més emblemàtiques dedicades a la ciutat de Lleida. La nostra ciutat és, també, música.

En aquest mateix saló de sessions, fa nou mesos que vaig iniciar el meu camí com a alcalde i em vaig comprometre a fer un canvi. A no perdre el temps mirant al passat, a no quedar atrapat en discussions absurdes que no feien més que desprestigiar la política municipal, a posar l’accent en allò que ens unia com a lleidatans, en allò que ens feia forts. Nou mesos després, i vist l’acte del pregó de la Festa Major, veig que estem en bon camí.

Com a alcalde, aspiro a fer el que les persones distingides divendres amb les medalles i les plaques de la Paeria –i moltíssimes altres– realitzen cada dia. Elles i ells fan ciutat. Són la ciutat.

Perquè, no ens enganyem, allò que enforteix les societats, el que les fa resilients i el que les permet adaptar-se als nous temps sense perdre les arrels és que tinguin una societat civil forta i uns ciutadans compromesos.

Equivocadament, es dona massa importància a la política. És cert que a nosaltres, als polítics, ens toca fer bé les coses. Ens toca administrar els recursos de tots amb honestedat, rigor i, crec, amb un punt de valentia, en el sentit que no ens hem d’adormir. Als polítics ens toca, a través de la confiança que ens doneu a les urnes, generar les condicions perquè la societat civil sigui la punta de llança de la ciutat, amb els valors de la solidaritat, la llibertat, la inclusió, la cultura i el civisme.

Aquests principis, que són els que representaven divendres les entitats i les persones distingides amb les plaques i amb les medalles, són els que defenso jo al capdavant de la Paeria.

Uns valors que vull que formin part de la Lleida del futur que estem construint entre tots. Perquè el futur no ens espera, l’hem d’atrapar. Perquè com a ciutat tenim molts reptes que només podrem aconseguir si som capaços de sumar.

Sabeu que soc una persona molt sensibilitzada amb els valors ambientals, amb el desenvolupament sostenible, amb les ganes de deixar un món millor a les generacions futures. En aquest sentit, m’agrada molt una frase de l’activista sueca, Greta Thunberg, la jove que va iniciar el moviment mundial Divendres pel futur. “Més que esperança, necessitem acció. Quan actuem, l’esperança és a tot arreu.” La societat civil que divendres era representada al Saló de Sessions en nom de tota la ciutat de Lleida, totes i tots, som l’acció que mou l’esperança.

La Festa Major, que avui finalitzem, serveix per reflexionar, però també per reivindicar l’alegria d’una ciutat. Lleida bull amb activitats de tota mena: esportives, lúdiques, culturals, festives o religioses. Sigueu protagonistes de la festa, viviu-la amb generositat, amb ganes de compartir-la. Acabeu-la de gaudir a tots els barris, amb alegria, amb emoció, amb civisme.

Lleida és música

Lleida és músicaSEGRE

tracking